Hälsningar från Celine och Zelma!

Gott nytt år nu!! Dublin här är Skiträdd och skäller för fullt när han hör raketer, Zelma ligger dock och är helt oberörd av alla raketer! :)

 


Inköpt från hundmässan (fanny) del 2


detta fick jag när en fotograf ville att jag skulle fotograferas med Salza med detta koppel till en jakttidning ;)
Det är resår (stavning?) så det används t.ex. när man åker skidor med hunden ;)


Denna lilla affisch fick jag av SBK, en karta från världens alla hundar ^^


hade ingen bild på den sista för den gick inte att ladda upp. Men träningshållare/godishållare. Den bruna bredvid boken. Fästes i t.ex. jackan eller byxan, riktigt bra att bara lägga godis eller något i när man tränar ;)

Tänkte köpa en SBK-väst eller jacka men den fanns inte i min storlek där :/

spenderade iallafall över en tusenlapp på detta till mina små vovvar ;*
Hade kunnat köpa massa mer...


Badbilder!

Såhär ser det ut när jag badar Zelma. Man får helt enkelt att hoppa i badkaret själv för annars är hon rädd och vill helst hoppa ur och är osöker, sen är det ganska mysigt. Hon hoppar alltid upp i knät då och sitter där snöllt och vill pussas :)
hon ser ju lagom road ut också! ;)

Inköpt från hundmässan (fanny)


Detta fick jag med mig hem från hundmässan som var nu i december. (det som ligger i bädden)


170 :- har jag för mig
denna boken som den kända hundtränare Fredrik Steen har ''skrivit'' är helt toppen tycker jag. Lättläst (då det bara är frågor som folk skickat in och frågat honom) och man kan lära sig endel. Ett tips!


60 :- styck (120 kr för båda)
Dessa 2 retrieverkoppel, ljusrosa. skit söta! ;)


Det var mamma som köpte dom där så jag vet inte vad dom kostade.
3 dummisar. Ganska små, har fler hemma. Gillar dehär mindre mest.


280 :- kr tror jag att detta kostade minst. Brunt och rosa halvstryp (älskar detta)

170 :- tror jag att detta kostade (köpte från samma ställe som det andra halsbandet ovan)
Brunt och grönt halvstryp, lite smalare än det rosa (älskar detta också)Resten kommer i nästa inlägg, annars blir det för mycket i detta inlägg! ;)

Nyårsafton

Idag är det nyårsafton och jag ska bara vara hemma med familjen som vanligt, tycker det är mysigt och har faktiskt aldrig gillat nyår så mycket, det är nog den dagen på året som jag vill ta det mest lugnt haha ;)
Förra nyår var jag inte hemma, så jag vet inte riktigt hur Zelma kommer reagera men jag tror inte att hon kommer reagera bra på alla fyrverkerier. Dom senaste dagarna så har folk smällt lite fyverkerier lite smått, Zelma harsmåmorrat och rest ragg men har som tur inte blivit rädd. Dublin däremot skäller på en gång och går inte att få tyst på, och då sätter han igång Zelma. Så jag ska nog vara inne och ta hand om Zelma mycket :) Inge fel med de!

Porträttbilder julafton

Min älskling.

Endel av våra hundrosetterDetta är inte alla rosetter, men ja ni förstår principen :) 
De som är på bild är iallafall från hundutställningar.
Kan ta de olika förkortningar som står för er som inte vet.

BIG = bäst i grupp (klassen som hunden går i)
BIS = best in show (bäst i klassen och de andra mötande hundarna. hunden var bäst av alla i den rasen)
HP = hederspris (får hunden om den får tilltäckligt bra kritik)
Veteran = hund över 8 år
Specialveteran = hund över 10 år

Det finns BIM och andra olika saker också, vi har sånna också. Men ja nu vet ni! :)

De som det inte står någonting på, det är också vanliga rosetter vi vunnit, men det står oftast bara på rosetter om man fått BIS, BIM och de jag skrev ovan (förkortningarna).

Hundrosetter har också olika färger beroende på vilken plats man kommer på! (men ej samma färger som hästarnas rosetter)Sugen på att promenera

Oj vad jag blir sugen att ta en långpromenad i fina erstaviksskogen på en solig dag när jag ser denna bild! I helgen om det bli fint väder så ger jag mig ut på en tur nog! Annars blir det bara lekpromenader! :)

Köptips:

En skoskrapa från Bolagret!
Med denna skosrapa som ör formad som en tax så drar man bort smutset på undersidan av skon mot taxens rygg som har en lite vessare kant. Så slipper det komma in massa lera i huset ;)
Trodde först inte att det skulle hålla motståndet men när jag lyfte på den så var den RIKTIGT tung! Så den håller motstånd och är väldigt hullig för den delen! Perfekt för alla hund och taxälskare ;)

Kommande inlägg av Fanny

- Videofilmer när jag tränar/tävlar hundar
- Videofilmer när jag förklarar mina träningssätt med Salza
- Mina hundböcker
- Film när vi spårar med Salza
- Film från massor av olika träningar och när Salza hoppar!
- Bilder när Salza hoppar
- Hiss och diss


Något mer ni vill att jag skriver/gör inlägg om?


julbildermina fina stjärnhundar <3


Långpromenad med alla 3

Mormor och jag tog en långpromenad i skogen idag med Sessan, Salza och Molle. Tog spårlinan och sele på Molle så när vi kom in i skogen så fick han springa fritt med flera meters lina. (anledningen till att jag inte släpper honom är att jag är hundvakt och känner inte Molle, samt att han ibland sticker).

När vi var långt inne i skogen så satt den en hängande kontroll för orientering som fladdrade i ett träd, Salza var lös och hon sprang runt där och lekte med Kottar. Men Sessan och Molle fick syn på orienteringskontrollen och båda skällde och spetsade öronen. Molle sprang fram lite försiktigt med linan på sig men sedan skällde han och hoppade iväg mot mig och han var lite rädd för den, hahahha söt. Sessan bara stog och glodde ;)

Sedan gick vi till en äng och där sprang Salza runt lös, älskar när hundarna bara kan springa runt på ängar. Men sen var hon vid en damm där det hoppade i ankor så hon vart skit förvånad och tänkte nästan hoppa i, haha.

En helt vanlig promenad idag alltså, men tänkte att ni ville veta hur den såg ut ;) tog lite kort och filmade lite också nu när Molle är här.

Molle fick tidigare idag ett riktigt ben. Då vart han glad ;)


Sessan förra sommaren


Arga hundar..

Igår när jag var med min kompis så hade vi Zelma uppe i rummet, Dublin ville också följa med så han var också med men inte särskillt länge.
Hela dagen sen Dublin kom hem så har Zelma varit avvaktande mot han, när hon låg i soffan så morrade och sskällde hon smått när han kom i närheten, och han höll sitt avstånd! Helt olikt från Zelma då de är bästa kompisar..
Så när båda var uppe i mitt rum så rök de plötsligt ihop, dom bet, skällde och hoppade på varandra hela tiden och visade tänderna - inte som kompisar dock.
Jag försökte skilja dom åt och försökte säga åt zelma, men hon var så inne att hon inte ens hörde/brydde sig om mig.
Tog in min hand för att försöka skjuta bort Dublin medans jag höll i Dublin, men då bestämde sig han för att jag också var en fiende så han bet till på min handled. Så nu ser jag ut som att jag har brånt mig med flit på en stekpanna eller nått och har 4 stora märken runt min arm/handled.
Dom slutade bråka några sekunder efter det, och det var väl tur det. Inte likt dom och man vill ju självklart inte att det ska hände. Jag som är lite överbeskyddande undrar ju självklart hur det går om dom är ensamma tillsammans någon gång och det händer..
Ja men ser ju att det gick hål på huden iallafall...

Hissar:

ID-tub.
Jättebra att sätta på halbandet och skriva adress och telefonnummer om hunden springer bort. En väldigt billig försäkring för bara 29 :- på Hööks, finns också på alla andra djuraffärer.
Se bara till att skruva ihop dom ordentligt och titta till den lite då och då eftersom att den har en tendens att gå upp ibland :)

Duktigt, Molle!

Igår så gick jag ut med Molle 40 minuter och gick förbi stallet på de stora ängarna. Han skötte sig fint, nu går allting bra :) Han har heller inte markerat mer och han är inte på hundarna så mycket! Han behövde nog bara vänja sig in i denna miljö med oss, det tänkte jag redan från början.

Var ute med Molle för ungefär en timme sedan, ska nu ge ett ben till honom och sedan kommer mormor kl 2.
Mamma är ute på långpromenad med mina små tikar just nu, men när mormor kommer hit, runt kl 2, så ska mormor, jag och hundarna på långpromenad :)

Jag tänkte även träna Molle lite sen och se hur han är. Han är ju lite svår eftersom att han är hane och han äter dessutom inte all sorts godis så det är svårt att få en bra ögonkontakt med honom när man inte känner honom, men han tyr sig till mig när vi är hemma. Det är bra det!
Han fick sova i köket inatt med och mina hundar var i vardagsrummet med mig när jag sov på soffan.


Fotodag

Det här ska jag göra idag:
Idag ska jag vara i stallet flera timmar och fota vendela och hennes häst Hamilton! Både ridbilder och porträttbilder! :)

Godnatt!

Oj vilken konstig bild på mig, men med den här bilden så säger jag och Zelma godnatt! :)

lite nattbloggning sådär!

Imorrn blir jag med barn!
Eller.. inte riktigt då men jag ska antagligen åka och köpa en Iphone 4 som jag kommer behandla som ett barn ;)
Då kommer det förmodligen bli mer uppdatering & bättre svar på kommentarer (som jag faktiskt ska ta tag i nu)!
Ska bli oerhört skönt att inte behöva ladda upp alla mobilbilder till datan i vilket fall som helst! :)
Nu ska ja fixa lite inlägg och kommentarer!

Pinsamma Zelma idag:

-Idag började Zelma med att skälla på första bästa hund hon såg påväg ut från lägenheten.
-På bussen skötte hon sig jättebra men så fort vi kom ut ur bussen i slussen så bestämde hon sig för att hon ville göra nummer 2 mitt på asfalten. Jag försökte hindra henne och sprang till en gräsplätt där det inte var några människor.
-På hööks kom det in en hund i affären och hon började morra och skälla.
-På bussen från hööks så såg hon inte att det var en annan hund i bussen fören hon kom till den, då började hon skälla det högsta hon kunde, i en buss FULL av människor.
Hon är allt knasig hon, känner att vi ska ta tag i det här med andra hundar nu, självklart avger vissa hundar olika energier, därför reagerar hon på vissa och vissa inte. Hon var så duktig fram tills för en månad sen då hon börjat skälla på hundar igen :/ Men det är bara att börja träna, inte hennes fel att hon känner sig osäker och rädd för andra hundar.
Zelma och Chippen :]

Skitiga hundar i höstas!

Sådär ren var Salza! ;)
Och såhär vacker var Sessan! ;)ni kanske känner igen detta, hahha..


Dissar:

Från Hööks. Tycker inte om trycket och färgen på detta täcke. Tycker att det ser ut som att den redan harblivit använd i ca 10 år sådär. ett plus är att den nog är bekväm att ha i en bild.

JH täcket.

Anledningen till att jag inte köpte ett JH täcke till Zelma idag var för att rätt storlek inte fanns. I värmdö hade dom storlek 23 som var lite för litet och i kungens kurva storlek 35 som var lite för stor mellan frambenen. Frågade då om dom hade någon i storlek 30 men dom hade inte hela storlekar, så himla jobbigt! Dom hade bara 25,35,45 osv men inte hela, är lite arg över det då jag gärna velat ha det! Om man fick specialbeställa ett i storlek 30 för ett lite dyrare pris skulle jag gjort det direkt!
Antar att det var ödet att täcket inte skulle bli vårat, bara att leta på! ;)
siktat in mig på denna nu ;)

Bilderna från min och Celines agilityträning?

Jag kom på att jag inte lagt upp alla bilder från hundträningen i höstas när jag och Celine var nere med våra hundar och tränade agility!! Har lagt upp några från mig och Salza, men inte resten.
Vill ni se? Tror inte ens att Celine fått dom?

Inköpt!

Nyss hemkomen efter en ganska strulig resa till både hööks i värmdö och kungens kurva.
Zelma har sett spöken hela dagen och inte varit som hon brukar vara mot andra hundar, mer om det skriver jag sen.
I värmdö köpte jag iallafall träningspåsen som man ska fylla godis med, ett pololinne, en vattenflaska/vattenskål som man kan ta mer på promenader och träningar och sen en bollslunga.
Bollslungan ska bli riktigt kul att utvärdera, om den verkligen håller när man kastar och plockar upp bollar bra, annars tycker jag att den verkar rolig! :)
I kungens kurva så köpte jag bara en blå stickad tröja till Zelma med vita snöflingor på. Anledningen till att jag åkte till Kungens Kurva var för att dom inte hade rätt storlek i JH täcket i värmdö och ville därför titta om dom hade det i kungens kurva istället. Det hade dom ju inte. Så de blir tyvärr inget JH täcke för mig, attans! Får hitta något annat fint till henne!

En av mina favoritbilder

Denna bild har så mycket Zelma i sig, hennes ärliga utryck samtidigt som man ser lekfullheten i hennes ögon när hon tittar på bollen jag gömt bakom kameran som lockbete, hihi sötnos <3

Planer för dagen

Igårkväll så markerade Molle ungefär 5 gånger, så han fick sova i köket inatt och så spärrade jag av så mina hundar var i vardagsrummet med mig, jag sov på soffan ;)
Molle pep endel men gav honom ett ben och sen så la han sig och sov så gott hela natten ;)
Gick och la mig runt halv 4 på morgonen då jag satt vid datorn halva natten, och gick upp ungefär halv 9 på morgonen, fick alltså bara sova 5 timmar. men det gjorde inget ;)

Mamma tog idag våra hundar på en lång promenad då hon lämnade bilen på verkstaden och gick hem med hundarna, så dom är ju väl rastade och motionerade för tillfället ;)
Gav Molle mat när jag kom upp, han åt ungefär hälften men åt mer när vi kom in från promenaden. Var ute med honom en stund och han gjorde det han skulle och skötte sig bra. :)

Idag ska jag vara med en kompis jag inte varit med på flera veckor, eller månader?
Hon kommer hit då jag måste fixa och ha koll på hundarna också såklart. Ska ta ut Molle på en längre promenad om ett tag och sen ska dom få lite aktiviteter här inne! :)

Idag ska jag ha koll på att Molle verkligen inte markerar inne!! Än så länge har han inte gjort det vad jag sett.en bild på Molle. :)Hissar:

Jättesnygga regntäcken/täcken från hurta! Ser ut att ha jättebra kvalité och vara tåliga! Skulle inte tacka nej till den röda! :)

Nu åker vi!

Nu åker jag och hunden till hööks, sedan till pojkvännen för ett snabbt stopp att hämta min kamera och sedan hem för att städa för sedan kommer min kompis! Ska försöka fixa lite inlägg också! :)

Tiden som hundvakt har börjat!

Nu har jag fått hit Golden Retrievern Molle som jag ska vara hundvakt åt i 9 dagar tror jag att det är.
När matte hade åkt så pep han ganska mycket men sedan blev han intresserad av mina små tjejer. Han sprang runt och busade med Sessan jäääätte mycket och Sessan och Molle hade superkul. Sedan nosade han hela tiden på mina hundar så jag fick säga till honom då Salza och Sessan tyckte att det var lite jobbigt.  Gav mat och gick ut med alla tre hundarna samtidigt. Molle drog skit mycket men sen släppte jag mina hundar så gick jag med Molle i kopplet och då gick det bättre när jag kunde fokusera på honom.

Nu har han markerat ungefär 4 gånger inomhus och det har ALDRIG hänt förut enligt ägaren, antagligen för att jag har tikarna för han är på dom hela tiden så jag fick spärra för i hallen och sätta honom där i ungefär en timme.

Just nu så sitter han och piper och håller på med Sessan, skäller också. Nej nu ska jag gå och se till dom!


en bild på Molle från när vi var på hundcentret och busade!


Min fina.

Jag älskar dig så mycket.

Hissar:

Aldrig försent att hissa något man kan köpa till nästa jul?
Hade tänkt beställa denna till Zelma att springa runt i men självklart glömde jag. 179 :- från Myone.se! :)

Långpromenaden den 26/12

visst är hon söt min prinsessa?

Ny design!

Före:
Efter:
Nu är äntligen nya designen uppe! Vad tycker ni? 

Jag är riktigt nöjd över att ha fixat såhär mycket, brukar oftast ge upp halvvägs igenom och gå den enklaste vägen tills det blir klart.
Har bara några saker att fixa och det är:
-Fixa mellanrum mellan headern och inlägget
-Fixa mellanrum mellan inläggen
-Ändra typsnitten

Hoppas det blir lite roligare att titta in på bloggen nu! :)

Inget hööks idag.

Igår på kvällen hände det en sak, en sak som alltid kommer få mig att bli ledsen men som känns som värst idag. Så idag mår jag inte så värst bra, utan kan bara tänka på en sak, och att vädret är så dåligt och mulet och tråkigt gör inte saken bättre.

Så det blir inge hööks idag utan jag drar dit imorrn istället, känner bara för att ligga hela dagen i soffan med Zelmisen <3Veckoschema för Sessan

Onsdag (idag) : lek + ''backa''
torsdag:  lydnad utomhus ''inkallning + fotgående''
fredag: lek + lydnad ''fotgående''
lördag: Lek inomhus + freestyle
söndag: platsliggning med störningsmoment
måndag: freestyle ''rulla + backa''
tisdag: freestyle + lek
onsdag: lek + träna utomhus utan koppel extra mkt

Veckoschema för Salza

Onsdag (idag) : lek + lydnad
torsdag:  lek & mys inomhus
fredag: freestyle, träna in program
lördag:freestyle ''stegra''
söndag: platsliggning med störningsmoment
måndag: apportbocken inomhus + utomhus
tisdag: freestyle, träna in program
onsdag: lek + träna utomhus utan koppel extra mkt
Hundvakt

Idag kommer en goldenhane till mig som jag ska vara hundvakt åt i 9 dagar, så jag har 3 golden hemma hos mig nu :) det blir kul. uppdaterar mer om det senare!

annars har det inte hänt så mycket med hundarna på sista tiden,, inget nytt att veta alltså ;)
förlåt att jag inte bloggat men jag väntade tills nya designen var uppe, men nu blir det bloggning på lovet :)


min fina hund <3


Present:

Av min pojkväns mamma fick jag ett presentkort på hööks för 500 kronor, riktigt välbehövt och är riktigt glad över det! :)
Hööks tycker jag om då man kan hitta det mesta där, kvalitén har jag inget att klaga om som många andra, antar att det har att göra med hur bra man sköter om sina saker ;)
Så imorgon när jag har gått ut med Zelma så åker hon och jag till Hööks på Värmdö marknad och jag har tittat runt lite och bestämt vad jag vill ha!
JH täcket, äntligen ska det bli mitt! 189 :-
Träningsväska. Min kompis har en sån och jag tycker att dom är otroligt bra och smidiga när man ska plocka upp godis eller fästa klickern vid! 29 :-
Reflexset. Jättebra reflexsätt för ben och hals. 99 :-
Och så självklart lite hästsaker. V-ringad tröja 99 :-
Pololinne. Jättefint att ha under en tvanlig tröja för att få bort "tävlingsstilen" lite. 99 :-
Allt detta går på 515 :- och då behöver jag bara lägga till 15 :- om jag hittar allt förstås! :)

Snart är designen klar! :)

Åkte hem tidigt imorse, var tvungen att gå ut med Zelma så åkte tunnelbana och buss i ca 1 timme för att göra det, vad gör man inte ;) Stannade hemma i 3-4 timmar och fixade på deisgnen (som jag förövrigt tycker börjar bli riktigt snygg!) sen åkte jag vidare tillbaka till pojkvännen där jag sovit. V har varit på ikea heela dagen så därpå den dåååliga uppdateringen.
Nu ska jag fortsätta med den nya designen, den kommer förmodlingen upp imorgon, då kommer det bli mycket roligare att klicka sig in här! :)
Imorgon kommer även detta upp:
- 2 julklapp.
- Köptips?
- Nyköpta saker (som jag ska köpa imorrn)
- Bilder från långpromenaden i måndags!
Ska bli kul att ta det lugnt hemma och fixa det här! :)
hjärtat

Långpromenad nästa :)

Hade tänkt att gå på en långpromenad eftersom att det var molnfritt när solen höll på att gå upp imorse, men nu har det blåsit så mycket så jag undrar om inte det har blåsit in moln över :/ Men jag drar ut ändå med hunden, solen är bara till för fina bilder :)
När jag kommer hem ska jag baka lussebullar och knäck med pappa och så kommer farmor eftersom att vi har lite namnsdagar idag i huset! Mys!
Men ska försoka blogga lite mellan jäsningarna som kommer upp under dagen! Kommentarer ska jag också svara på.
En bild från förra långpromenaden!

Cesar och hans hundar

Den här boken fick jag i present av min storasyster igår, blev superglad och kul med en interesant bok att läsa under lovet!
Tycker Cesar har en sån härlig energi och syn på sina och andras hundar i pogrammen han gör, så ska bli spännande att se vad som framstår i boken! :)
Skriver självklart vad jag tyckte om den när jag har läst klart den :)

designfix

Min storasyster tog massa härliga bilder på mig och Zelma igår på julafton, vi försökte som sagt matcha lite så det får ni se sen. Men håller kvar vid mitt ord att jag inte vill lägga ut massa bildinlägg förän nya designen kommer upp (troligtvis imorgon) då bredden inte är bestämd helt :)
Ska iallafall fixa ihop lite inlägg om hundrelaterade saker som fanns i klapparna igår!
Imorgon ska det förmodligen bli fint väder och då är det långpromenad som gäller för min och zelmas del! :)

Våran andra hund - fortsättning

Efter det kalaset jag var på som jag berätta om, fortsättning ska jag berätta om nu.
Ungefär 1-2 dagar efter kalaset så skulle jag träffa mormor och gå och fika med henne, jag var alltså ungefär 10 år.
Så väntade jag på mormor och så stod jag i hallen och hon skulle komma när som helst. Mamma väntade samtal från djursjukhuset för att Diva låg ju på sjukhuset och de skulle ringa mamma och berätta hur det var med Diva.
När jag står där i hallen så ringer telefonen och mamma svarar. Det jag hör är bara vad mamma säger, ungefär ''ja, okej, nej, jag förstår, jag förstår, ja'' Men sedan började hon gråta och sa ''ja men det är för hennes bästa, det är bara väldigt jobbigt...''.
förstod jag ju, men man kan inte göra något när man får veta det. Man förstår inte, man bara står där.
Mamma pratade ungefär en halvtimme med veterinären och sen kom mamma till mig i hallen och kramade mig oh vi stod där och grät.Sedan kom mormor inför hallen och var så glad och vi skulle ju ut och fika, hon visste inget om Diva än. Diva hade varit mycket hemma hos mormor och hon älskade också Diva.
Vi berättade då om Diva, och det var första gången jag såg min mormor gråta...

Pappa kom hem och vi åkte till djursjukhuset. Jag, mamma, pappa och mormor. Där låg Diva i ett litet och tyst rum, det var på Bagarmossen, dit vi alltid åkte med våra hundar. Hon hade dropp och hon såg helt slut ut. Vi satte oss där och grät en lång stund, och sa förväl. Det var första gången jag fick se våran egna hund avlivas. Det var jätte sorgligt, man gick och grät hela tiden... Det kändes inte verkligt.Det sista Diva gjorde var att kräkas när hon fick sin spruta för att somna.
Hon mådde verkligen dåligt i slutet, men hon led aldrig. Vi försökte och gav henne en chans på djursjukhuset några dagar. Men hon blev hela 13 år vilket är mycket för en Golden! Det motsvarar ungefär 91 människoår.Det häftiga med Diva var att första gången hon var på en utställning var på stora hundmässan i Älvsjö och då vann hon hela skiten, hon vart BIS = Best in show på utställningen. Så fin var hon.

Min allra första utställning (barn med hund) vann även jag och Diva och vann massor av sånna, vi tog nästan hem alla förstaplaceringar i detta (hur man visar och hanterar sin hund i utställningsringen)

Det var en sammanfattning av divas historia även om jag var ganska liten. Ändå kommer jag ihåg, och kommer alltid att göra.. <3

En av vinnarna! :)

Var med i Rebys tävlingen där man skickade in julbilder, och det blev inte bara en vinnare utan flera blev det! :) Kommer någon dag få hem en liten sak i blevådan som pris! :)
Här är bilden jag tävlade med:
En av dom bilderna jag pratade om i veckan. Huvudet  ser man ju inte alls mycket av men jag tycker att kvalitén blev bra och syftet bra, sen ser man också att hon var glad och inte besvärad av alla lysen :)

En lyckad dag!

Fick en superbra julafton igår, oj vad jag tycker om den dagen! Mest för maten och sällskapet, det här med julklappar har jag börjat växa ifrån känner jag, då är det samhörigheten och glädjen som är det bästa med julklapparna. Jag älskar att ge mina julklappar eftersom att det är så kul att se alla så glada! :) Verkligen riktig glädje!
Zelma fick av mig benmärg (för några dagar sen) och ett lite roligare godis som vi kommer träna med! :) Hon fick mycket annat som jag ska ta kort och visa här!
Hoppas alla fick en lika bra julafton som jag! :)
Nu ska jag fortsätta med designen.

Julaftonsmorgon

Äntligen är jag hemma hos min älsklingshund, en bra start på julafton!
Halv 1 åker vi till farmor och firar julafton med hennes stooora julbord. Vi som firar där är jag, farmor, pappa, mamma, storebror, storasyster, pappas flickvän, Zelma och Dublin! :)
Kommer käka julbord, titta på kalle anka, öppna massa presenter, äta gröt och ha det jättemysigt! Ska ta med kameran så bilder kommer! :)
Kanske får nått hundrelaterat i present, who knows? skriver sen vad jag fick! :)
Hoppas alla får en underbar julafton!

God Jul hälsar Celine och Fanny! :)

God jul alla som ser detta inlägg och till alla andra därute! :) <3

Hunden ska också vara fin(are än vanligt) :)

Såhär trött är jag just nu efter att ha gått hela dagen i SKHLM, dock inte lika söt ;)
var inne och gick på myrorna och hittade ett rött silkessnöre som Zelma får ha på sig imorgon hos farmor och en tomteluva från Åhléns (från barnavdelningen haha) som Zelma också får ha imorgon, den är nog lite stor men får korta in den lite med en säkerhetsnål! :)
Zelma måste ju också vara fin när vi andra är finklädda! Jag kommer matcha Zelma lite också och det kommer det bilder på! :)

Våran andra hund

Våran andra hund vi haft var en pärla, helt underbar var hon. Väldigt speciell och unik. Alla som äger en hund säger det om sina hundar, men jag har bara sagt att 2 av våra hundar har varit unika. Såklart älskar jag de andra hundar vi har och haft, men det är alltid något speciellt med vissa hundar man haft som man inte glömmer.

Våran andra hund hette Diva, hennes hela namn var Sangold Trollar Idylliskt. Hon kommer alltså från en annan uppfödare än Garbo (som var våran första hund). Diva vet jag mer om, då jag både tränat och tävlat henne även om jag bara var ungefär 7 år då.
Diva var född 1994 och även hon var alltså en Golden Retriever. Både mamma och jag tävlade med Diva i utställning. Tror att mamma tävlade lite annat med henne också (?)Hon var väldigt snäll och samarbetsvillig. Alla älskade henne. Hon betydde lite extra för oss alla, troligtvis för att hon var så väldig och underbar av sig.
Tyvärr så fick hon ögonsjukdomen PRA som innebär att hunden ser sämre o sämre genom åren (har bloggat om denna sjukdom här).
Men hon såg bara lite dåligt i början men var inte blind då så hon kunde se iallafall.

här ser man väldigt tydligt hennes problem med ögonen, ser ni att de är helt gråaktiga?
En natt vaknade jag och hörde att någonting dunsade in i väggen, då hade Diva gått nerför våran trappa och ramlat på något sätt rakt in i väggen. Detta var inget som skadade henne, och hon led absolut ingenting av denna sjukdom. Hon var hur pigg som helst. En hund kan leva alla år med PRA och andra ögonsjukdomar sålänge det inte skadar, och denna ögonsjukdom skadar inte då hunden lär sig att använda sina andra sinnen än ögonen.Sedan en dag när jag var påväg hem från skolan (vet exakt var jag gick någonstans) så ringde mamma mig och var jätte ledsen och sa att Diva var jätte konstig och betedde sig annorlunda.
Hon fick sedan åka in till djursjukhuset och hon hade för lite eller mkt av vita eller röda blodkroppar eller vad det var, jag var kanske 9-10 år då så jag kommer inte riktigt ihåg i detalj men jag minns allt hur det var!

Diva fick iallafall ligga inne på djursjukhuset några dagar, tror det var ungefär 3-4 dygn med dropp och hon mådde inte bra, hon var uttorkad (dehydrerad heter det på latin).

Sedan en dag så var jag på ett kalas med min gamla klass och då var jag ungefär 10 år. Då spelades en sorglig låt på detdär kalaset och då satte jag mig ner och började gråta för att jag tänkte på Diva och undrade hur hon hade det. Då kom alla fram till mig och bytte till en roligare låt och sa att allt skulle bli bra med Diva och att det inte var någon fara.


Hur detta slutade, det kommer i nästa inlägg....


köptips!

Hittat några köptips idag när jag har gått i affären, men dom kommer upp någon annan dag! :) Allt hundrelaterat såklart ;)

Ritad bild på min SalzaDenna bild har min klasskompis ritat av på min hund Salza, fint va? ;)


Detta är originalbilden på henne som jag tagit :)


Fotbollen

Såhär såg zelmas fotboll ut efter 1 dag när hon fått den, knäpphund!

Billigt på rustaDessa saker tänkte jag köpa i sommras men har liten tomt och finns agilitybana nära mig så jag klarar mig utan. men det är väldigt billigt och bra att ha ;) skulle egentligen behöva en egen agilitybana hemma då jag inte hinner åka ner och träna så mycket, och måste hårdträna salza nu!
Jag tycker att dessa saker är grunderna för agilityn så att säga. Har ni något av detta från Rusta?


julstress på hög nivå!

Nu ska jag iväg och handla julklappar i sista sekunden i skärholmen! Har hunnit fixa ett tidsinställt men det kommer mer ikväll! Fanny har fixat några riktigt fina som är värda att läsa! :)

det där fina JH täcket

Den här bilden la Erika i min klass ut (www.eadressyr.blogg.se) på sin hund Casper när hon hade köpt JH täcket åt honom. Jäklar va snyggt det var säger jag bara! Vill så gärna ha det och tror att ja ska köpa det på söndag kanske som en liten julklapp åt Zelma! :)
Det var iallafall gaaalet snyggt på Casper!!

Våran allra första hund

Våran allra första hund som vi (mamma) hade var Garbo. Jag vet inte så mycket om henne då jag var ungefär 2-3 år när hon avled. Hon blev ungefär 10-12 år någonting, vet inte ens det. Men jag vet att mamma sagt att Garbo dog av canser och att Garbo vaktade mig när jag var bebis och låg i soffan och sådär, gulligt! (av egen vilja bara)
Hon var en Golden Retriever (vi har bara haft Golden). Hennes hela namn var Rävdansens Nadja, det är fint tycker jag. Hon kommer alltså från en helt annan uppfödare som vi inte mer köpt hund ifrån (inte av nån anledning).

Vet tyvärr inte så mycket mer om henne, men ska kolla upp det, hahaha nästan sjukt att jag inte vet så mycket om henne, då jag och mamma ändå pratar väldigt mycket hund tillsammans och tränar tillsammans :o men det är klart, man pratar om de hundar man har i nuet...

Har iallafall endel bilder på henne! kan visa mer bilder på henne sedan om jag hittar på pappas data. vill ni veta mer om henne?En sak som hänt henne var när hon hade halsband på sig och så lekte eller bråkade hon med en annan hund. Vet inte om de bråkade eller bara lekte. Men iallafall så fastnade hon i den andra hunden med halsbandet så hon kom inte loss och halsbandet satt åt rejält. Det var utomhus i stan så pappa fick springa hem till lägenheten och hämta sax och springa tillbaka och klippa av halsbandet!!

Detta är något jätte viktigt, jag låter inte mina hundar leka med halsband på. det är farligt!

jag som liten haha. nu var detdär typ 14 år sedan men tror att det är Garbo till vänster som ligger ner, och min andra hund som sitter till höger.

när Garbo vart sjuk så blödde hon plötsligt väldigt mycket från nosen, nästan så att hon skulle förblöda för att det bara rann och stoppades inte. Detta berodde på hennes sjukdom, nämligen det vanliga, Canser som de flesta djur får idag.men ställer frågan igen: vill ni veta mer om Garbo?


mysiga hunden vare här!

Min storasyster la precis upp denna bild på facebook, så mysig!
Är några mil bort fran denna lilla hund och åkte för drygt 4 timmar sen men saknar henne redan den busen! <3

julbilder

Sitter och redigerar lite bilder när jag väl hinner här hos pojkvännen. Tog lite bilder på Zelma häromdagem med lite jultema, dock hade ja absolut inga julsaker hemma som jag kunde sätta på henne förutom.. En sladd med lite olika glödlampor på.. haha stackars hund men det höll bara på i några minuter och hon mådde inte dåligt av det! :)
Tänkte skicka in det till en liten fototävling eftersom att hon blev så gullig på bilderna (a)
På söndag om det är fint väder så ska jag förmodlingen ut och fota henne i snön (som jag hoppas ligger kvar om inte att den blir mer)! :)
behöver verkligen nya bilder på sötnosen!

Ny design

Jag har nu fixat en ny design, ska finslipa lite mer sen men Celine har inte sett den än så får se vad hon tycker först. Vad tycker ni då?

Ska snart ge hundarna mat och gå ut med dem


Här får ni en skit söt bild på min lilla sessan förra vintern :D


Senaste nytt

Äntligen jullov! :D
Under lovet ska jag vara hundvakt i ungefär 9 dagar, träna denna hund och mina egna. Sedan rida endel och bara ta det lugnt med kompisarna!

vad ska ni göra ?
baka liten kaka

ikväll har v haft gäster så ingen uppdateringen har kunnat göras! Idag gick jag hem från skolan eftersom att ja mådde dåligt så har sovit hela eftermiddagen och nu har ska jag baka till skolavslutningen med klassen imorrn! Så uppdateringen kommer imorrn efter avslutningen! :)

snöööö!

Wiho! Stockholms första riktiga har lagt sig nu över kvällen på marken och jag tror att den stannar! Oj vad glad jag är eftersom att vädret inte ens varit roligt när det inte snöat utan bara regn/snöat och blivit slaskigt :/
Men nu så!! Nu kan man äntligen ta roliga bilder på Zelma ute i snön till nya designen! Och framförallt ha mycket roligare promenader med henne! :)

Ville också bara säga att jag inte kommer lägga in så mycket bildinlägg med mina bilder innan designen blir helt klar eftersom att vi inte vet hur bredden på inläggen ska vara och då vet man aldrig om bilderna kommer utanför om man gör den mindre :)
Bild: Google

Godnatt säger Zelma!

Nu är hon helt slut efter allt lekande och har däckat för kvällen i en stor och mysig filt i sängen, knasen <3

lite knas sådär

Om ni undrar varför bloggen kommer se ut lite konstig dom närmsta dagarna är för att vi skulle fixa lite med designen men gav upp för kvällen haha.. Fanny blev lite frustrerad så hon har överlåtit headeransvaret till mig men ja kommer inte börja ordenligt med den förens på onsdag!
Hon satte in en gammal design från sin andra hundblogg eftersom att det var lättare för henne att jobba utifrån, om ni undrar varför det står att vi heter "Goldenhundarna" liksom ;)
Så bloggen kommer få ett helt nytt utseende! ska försöka fixa så snabt ja kan men nu är det slutspurten i skolan som gäller fram till onsdag! :)

Leksaksälskaren ;)

Zelma har dragit upp alla sina leksaker till mitt rum nu och ligger och tittar på mig för att ja ska börja leka med henne.. 2 gummiben, en liten boll, en plast/skummgummiboll och en stor fotboll har hon sprungit ner för att hämta upp hit den knasen ;)
Den stora fotbollen köpte min mamma på röda korset i fredags för typ 1 krona till Zelma. Jag är faktiskt verkligen säker på att ingen gillar bollar lika mycket som Zelma gör, hon blir verkligen helt galen och hör inte när man pratar med henne.. Fotbollen kom iallafall hem hit och efter 5 minuter var det ett 10 cm stort hål på den :s Herregud, hon borde ju dö av gladhet min hund!

Kan ta kort och lägga upp på bloggen imorrn haha!

jobbiga problem :/

Igårkväll var jag somsagt med en kompis i min pojkväns lägenhet, han skulle inte vara där så vi hade hela lägenheten för oss själva hela kvällen och hade filmmys! Meningen var att ja skulle till stallet idag och gratta min ridlärare med alla andra grupperna så jag tog med Zelma till lägenheten för lite miljöträning ovs. 

Zelma har kommit in i en liten jobbig period nu, biter på säker och skäller åt allt och alla så i lägenheten morrade hon åt saker som inte fanns, skällde i trapphuset (inte bra), hon har blivit extremt mörkrädd och skäller så fort det är mörkt och det absolut svåraste - hon har börjat skälla så fort man lämnar henne ensam.

Det märkte vi idag när vi skulle gå en snabbis och handla och lämnade henne ensam i lägenheten, så fort vi stängde dörren började hon skälla och känna sig ensam/rädd. Om hon skulle varit hemma hos mig där vi har väldigt bra väggar då det inte hörs till grannar skulle jag bara låtit det vara och sen träna på det när jag kom hem men det kundejag ju inte göra nu då det är trapphus och det hörs jättemycket till grannarna (vi var nere på bottenvåningen och hörde henne uppe på våning 3) så fick gå upp igen och vara med henne. När jag väl var uppe tränade jag med att gå ut och in genom ytterdörren och stå utanför i några minuter innan jag gick in igen, annars vet ja inte hur ja ska göra.. 

Hon gjorde det här mycket när hon kom till oss men sen har inte gjort det på väääldigt länge! Jaja, det var ett nytt ställe för henne som hon kanske var osäker i, det kommer bli bättre när ja flyttar till pappa med henne! :)

upptagen

Imorgon kommer bloggen förhoppningsvis uppdateras för fullt! Min vecka har varit fulladdad med saker såsom plugg (sista veckan innan jullovet), varit på middag, flyttat från pappa till mamma och så har min pojkvän flyttat till en lägenhet vilket har gjort att jag var där hela torsdagen och hjälpte till och åkte till ikea, handlade, fixade och sov där! Igår gick vi sent i  skolan och det var långt hem från studiebesöket och när jag kom hem så var det dags för en överasskningsfest för en av mina kompisar så då var jag bara hemma i 5 minuter innan jag åkte dit. Var där till 1 på natten och sen var jag tvungen att åka hem och baka eftersom att vi skulle fika med gruppen i stallet idag. Så jag la mig 3 och gick upp 7 och så var det bara fulla rullar! Nu ska jag snart åka iväg till pojkvännens lägenhet och ha filmkväll där med min kompis Linnea! :)
Så imorrn så blir det bättre här på bloggen, håll ut! Min bloglust ligger på topp! :)

Hundboken!

Jag och fanny går ju båda på Djurgymnasiet, jag inr Häst och Fanny går inr Djursjukvård. Eftersom att våran skola sponsrar och blir sponsrade ganska mycket så har dom fått in Hundboken/Stallboken och Kattboken som alla elever i våran skola får! :) Sjukt najs och snällt tycker jag!
Jag tog från början Stallboken eftersom att jag går på Hästprofilen och det är mitt största intresse förutom hundarna då, men efter ett tag så gick jag och bytte till Hundboken eftersom att jag nog inte tänker tävla på ridskolan på ett tag men kanske med hund så har nog större nytta av Hundboken.
Dom här almanackorna är ju jättebra men jag måste ge en diss till att halva boken är fylld med reklam, tycker att det blir lite rörigt :/

Blir arg

Nu blir jag riktigt arg! Sitter och kollar på ett forumsinlägg där de skriver '' Cesar VS Fredrik Steen '' och alla påstår såklart olika, men det jag blir arg av är att dom säger '' Har fredrik eller Cesar fel? ''.
Ingen har ju fel i vad de gör, de är kända och de ska de vara stolta av med tanke på vilken plin de har på sina hundar, de är riktigt erfarna, faktiskt. Och det tycker jag också. Frågan är då varför alla andra inte verkar tycka likadant? Visst alla tycker olika, men de är så många som har hund som tror att de kan allt och ska då påstå att de kan mer än Fredrik Steen?! Skitsnack. Alla använder dessutom olika metoder på sina hundar, så ingen har rätt eller fel. Visst om man spöar hunden för nåt den inte gjort, det är skillnad. Men gör Fredrik det? nej! gör Cesar det? nej precis! Vad är då problemet? Låt de olika hundcoacherna ha sina metoder och lösningar istället för att hacka på de. Jag slår vad om att om ni hade en problemhund och lämnade den till Fredrik, så hade ni ändrat uppfattning, antagligen.

Jag står på både Cesars och Fredriks sida, för båda är lika duktiga. Ingen kan ta min åsikt från mig. Och jag tycker bara att det är fånigt av de som tror att de kan, att säga att Fredrik gör fel, för det verkar som att de hackar på honom mest?

Tyck vad ni vill, men snälla, tro inte att bara en metod fungerar på alla hundar.// FANNY

Dagens fråga:


svara gärna!Montern + shopping på hundmässan idag!

Sen efter utställningen så stod jag i djurgymnasiets monter med Sessan och Salza för att folk som gick förbi skulle kunna få klappa dem för att locka folk till djurgymnasiets monter liksom. De var många som gillade hundarna, och en frågade om Salzas uppfödare för hon tyckte att Salza var sjukt fin från när jag ställde henne. super kul ju att folk vill ha en hund från samma kennel bara för att de gillar salza ;)

Stog där ett tag och till o från så gick jag runt i olika montrar och shoppade och kollade runt med Salza. Det kändes ungefär som på horse show - för att det var mkt folk och massa olika montrar med en massa hundsaker! hahaha jag älskar sånna mässor, kan kolla i timmar och köpa hur mkt som helst ;)

vad jag köpte kommer upp i nästa inlägg, har tagit massa kort på allt! :D


jag ställer sessan när hon var valpis

// FANNY

Utställningen med hundarna på mässan idag!

Idag var jag och mamma på hundmässan med Sessan och Salza. Först in i ringen var Sessan som är 1,5 och mammas kompis skulle ställa henne så vi hade alltså en handler till Sessan. Först går alla in i ringen samtidigt och ställer upp och springer i ringen, och det gjorde då mammas kompis med Sessan, och mamma och jag höll typ på att dö när vi såg Sessans reaktion. Vi ställer alltid ut henne utomhus och då är hon lugn men pigg men nu var det inomhus och annat underlag så Sessan halvlåg hon ner när hon sprang i ringen, det var lite pinsamt, stackars våran handler som kom dit bara för Sessan :(

Då ville inte hon ställa Sessan i andra ''omgången'' när man går in själv i ringen och springer med hunden och ställer upp inför domaren. Så då tog jag Sessan istället. Hon försökte fortfarande bara fly när jag sprang med henne i ringen och hon var skitlåg, om hunden visar det för mkt så är det bäst att gå ur ringen men jag stannade för jag vill inte att Sessan ska avsluta med att gå ut och sen aldrig vänja sig vid det.
När jag ställde upp henne gick det iallafall bättre, hon viftade på svansen (vilket man vill se) och hon stog ganska fint. Hon gick såklart inte vidare (som ni borde förstå..) men kan säga sen vad det stod på hennes kritik från domaren!

Sen ställde jag Salza, hon var duktig som vanligt och det gick hyfsat, var väl ganska nära att gå vidare men hon har för sluttande kors osv så det vart ingen fortsättning för henne, kan visa hennes kritik sen också.


Skriver om resten sen! :)En av favoriterna

Den här bildern är en av mina favoriter på Zelma. Egentligen är den inte särskllt fin, tagen med en dålig kamera, bländad blixt och inte i fokus. Men Zelma är ju för söt ändå, kryper fram till kameran och blir liiite bländad av blixten men försöker ändå titta :) SÖTNOS!myssöndag!

Idag ska jag vara på vift hela dagen, ska åka till pojkvännens mamma och fika och sedan med pojkvännen in till stan för att gå på julmarknaden där, kanske titta på ett par julklappar och presenter :)
Fanny är på hundmässan så jag hoppas att det går bra för henne!
Nu börjar vårat mulna väder spricka upp också ås et kommer bli en toppen söndag! :)

fina hundar

nu har jag schamponerat hundarna, ska fixa tänder o öron snart om jag hinner. de står me täcke på sig nu så att pälsen ska lägga sig rätt.
har tagit julkort på hundarna i ungefär en timme idag inne, alltså inga fina fotografiska bilder men ja, de va söta :D

mst gå NU

// Fanny

Diss!

Detta halsband från Hööks tycker jag inte om, isåfall bara på en liten svart valp som ovan då den är ganska barnslig, därför passar den till valp.
Det största som jag inte gillar med detta halsband är hur det känns. I affären har jag tyckt att det känns väldigt hårt och stelt, särskilt kanterna. Om jag skulle köpa det här till Zelma så skulle hon tappa sin pals runt det området och antagligen få skav eftersom att hon har så otroligt känslig hud!
nej, den får en diss av mig.

Dagens fråga:


Göra hundarna fina

Imorgon blir det hundmässan och ska ställa mina 2 hundar och stå i djurgymnasiets monter med mina hundar, kom gärna förbi!
vilka ska dit?

Nu ska jag iallafall schamponera hundarna och göra dom superfina, alltså borsta tänderna på dem och fixa öron och tassar osv. :)
ska även ringträna salza!// Fanny

Hiss!

John Whitaker gör inte bara sjukt snygga ridkläder och utrustning utan också hundsaker! Här är EN SJUKT SNYGG hundbädd från Myone.se som han har gjort, det kostar 399 :-.
En jättefin present som säkert skulle uppskattas av alla hundar, om Zelma inte skulle gilla att sova i sängar så mycket så skulle vi nog redan köpt en sånhär för länge sen! :)

Gipsy

Min mamma och pappa skilde sig när jag var ganska liten, och när min pappa skaffade en ny flickvän vid namn Pia efter det så var det en riktigt konstig känsla. men vi lärde känna familjen väldigt bra och hon hade en dotter som jag brukade sitta och spela spel med, hon fick senare anorexia och idag vet jag inte hur hon mår. Men vad som fick allt detta vara roligt från första börjar var att Pias familj ägde en hund. En stor, långhårig schäfer som hette Gipsy.

Kan nog inte riktigt beskriva hur mycket jag gillade den hunden, hon gjorde att min kärlek för rasen växte och nu är min favorit. Gipsy var verkligen den där trofasta hunden som man hukade sig ner framför och kramade om, den där långa och mjuka pälsen var verkligen det bästa som fanns och jag kommer ihåg den än idag. Den stora fina hunden har satt så mycket avtryck i mitt liv och jag saknar henne så mycket när jag tänker på det!
Tillslut kom dotterns sjukdom i vägen för pappa och Pia och det kom som en chock, och så fick jag aldrig mer träffa Gipsy.

Jag vet att Gipsy gick bort några år senare och att familjen skaffade en ny schäfer direkt efter, och det förstår jag. För en sån hund som Gipsy gör att man inte kan få nog av något <3
Stor kärlek till denna underbara hund!!

Tröööött :)

Såhär söt var Zelma i eftermiddags när hon sov! Har för ett tag sen börjat göra Zelma lite mer "van" med människor, eller mer att hon ska kunna vara avslappnad i olika situationer. Då började jag med en ställning med att jag sitter med fötterna på ett bord tillexempel och sen lägger jag Zelma med ryggen mot mina ben och hennes rumpa mot min mage.
I början kunde hon ligga där i någon minut men idag log hon verkligen och sov djupt i ca 20 minuter samtidigt :) När zelma ligger såhär brukar jag göra tassmassage på henne and she loves it! :)
På sista bilden ser ni hur hon ligger.
Jag tror ni ser att hon var trött va? ;)

Agrias reklam, har ni sett den?! :)

Haha har ni sett Agria djurförsäkrings nya reklam där en liten king charles cavalier valp springer runt på en säng och pratar? Så enormt söt reklam, såg den nyss och jag smällte nästan haha! :)
Bild från google!

Idolfredag!

Just nu sitter jag i soffan och har nästan precis kommit hem från skolan, hunden ligger här bredvid och degar och det är precis vad jag också vill! Så ska gå och fixa lite té, sätta mig här igen, titta på tv och fixa massa inlägg, besökare och kommentarer! :)
Ikväll är det ju Idolfinal och trots att jag inte sett så mycket av det i år så ska jag sitta bänkad framför den ikväll! Jag tycker Amanda borde vinna, vad tycker ni? :)

'


Diss!

Dessa halsband tycker jag är så grymt fula, mår verkligen dåliga av att se dom för jag tycker att dom har ett så konstigt mönster och färgerna är så tråkiga. Om dom ska kunna funka på någon slags hund så är det en enfärgad hund med en ljus färg så att färgerna kanske blir lite mer roliga mot den ljusa pälsen på hunden!
Annars tycker jag att det är ett ganska tråkigt halsband och att jag aldrig skulle betala 170 kronor (nu rea på 89 kronor) för ett sådant halsband.
Kommer från Hööks om någon av er är sugen på ett ;)

Hiss!

Blinkande lampa som man kan fästa på ett koppel när man är ute och går i mörkret! Snabbt blinkande saker är ju en sak som vi människor reagerar väldigt snabbt på så det är super att ha en sånhär liten och lätt lampa på kopplet och varför inte på sig själv? För lite extra koll! Man kan ju inte vara för säker såattsäga! :)
Kostar bara 35 kronor på www.myone.se så det är en billig livsförsäkring!

Bloglovin!!

Nu gör vi såhär igen, eftersom att vi har fått många nya läsare, ni som vill byta bloglovin med oss (vi lägger till er så lägger ni till oss), så kommentera det här inlägget om ni vill byta bloglovin med oss! :)

Hundboken 2012Någon som beställt hundboken 2012 förutom jag? den innehåller almanacka, anteckningssidor, träning och tävling resultat osv, och mycket mycket mer! vill ha den redan nu. :D

Förra året hade jag hästboken, gillade den oxå men har ju inte egen häst så kunde inte fylla i alla saker som var, t.ex. hästens stamtavla o så ;) har liksom inte så mkt om ladys stamtavla tyvärr..
Bloggandet igång!

Gud vad jag bloggar sämst här, typ en gång per år, hahaha.
Men bloggar på www.ourweekday.blogg.se så de har blivit mkt där liksom :o
Men nu ska jag köra igång här eftersom hundarna är den viktigaste delen i mitt liv!

Snart är det ju jullov :D men dock dagen före julafton hahah... 23 dec alltså.
Planerna för lovet kommer upp sen :) nu ska jag blogga HÄR!
school

Sitter i skolan nu, hade en icke obligatorisk lektion efter sista som vi skulle få jobba med ett arbete på, men det var ju ingen lärare där så det slutar ju med att man hänger sig ut för fönstrerna ochoch kladdar på tavlan haha. Ska stanna här i en halvtimme till iallafall för att plugga till ett omprov :)

Svarar också på massa kommentarer och sånt!


knäpphund.se

Min hund gillar inte när jag sitter vid datan, då ser det oftast ut såhär:
HAHA!

Västar är toppen!

Den här västen kommer från Hööks (vem har sagt att man inte kan använda den till mer än hästrelaterade saker) ?
Tycker att västen kan vara en av mina bästa träningskompisar när jag är ute och går eller tränar med zelma! Dom tar inte alls mycket plats, är bra om det är för varmt med en jacka, lätt att bara ta av när det är för varmt! Så jag tycker att väst är superbra plus att det också är supersnyggt enligt mig! :)
Jag har denna väst från hööks och rider med den (är ju himlans snyggt att rida med väst hörrni) och är faktiskt supernöjd med den! Kostade bara 299 kronor och passformerna är super, samma med kvalitén (eller så är det bara jag som tar hand om mina kläder mer än andra) ;)
En stor HISS till västar inom hund/hästrelaterade saker!


Marley & Jag

Om ni hundmänniskor på n¨got sätt har missat den här filmen så tycker jag att ni ska få tag på den direkt, springa till en affär/hyra den/ladda ner den, vadsomhelst! För den är så värd att se!
Skådespelarna är toppen och hela filmen är super, inga delar som är mindre bra än andra då den är väldigt genomtänkt. Den är både sorglig och rolig men mest av allt så är den väldigt fin! :)
När jag såg denna film första gången så låg jag hemma i soffan, hade precis ätit en fet kebab och låg och mådde illa i soffan med min storasyster, och så gick den här på tv, har lfera gånger sett att den har gjort det men att den haft ett så tråkigt namn att den inte varit värd att se haha! Men det slutade iallafall att man satt och storgrinade och tänkte på den fina filmen resten av kvällen ;)
Se den ni som inte gjort det! :)

lilla prinsessan

Hejhej bloggen!

Är lite orolig över lilla hunden min, igårkväll började det med att hon gick under sängen och sov, det var nästan svårt att få fram henne och jag som blir så orolig lätt ville verkligen inte att hon skulle lligga där. Sen när jag kom hem idag från skolan så brukar hon rusa fram till dörren och skakar på rumpen som en elvisp, men idag så stannade hon några meter innan och gick långsamt fram till mig - fortfarande lika glad men ändå.
Just nu så ligger och är armstöd till mig här i soffan, så nu är det helt okej.

Känner mig som en mamma som har ett barn som har fått en allvarlig sjukdom eller nått <3 Men jag antar att hundar också kan ha bra och dåliga dagar.

dålig man är, men det blir det ändring på!

Imorrn ska jag blogga, svara på kommentarer och få upp statistiken! Så är det bara! Vi fick sitta en extra dag till med biologiinlämningen och då fixade jag med det igår också, och så sov jag hahah! Idag hade jag bestömt mig för att bara ägna mig åt andra och inte sitta och göra saker själv, så jag åkte och tränade (måste få upp konsition och styrka för ridningens skull) och sen åkte jag hem, gjorde middag och har tittat på tv med familj och pojkvännen! :)
Så nu ska jag faktiskt lägga mig och sova, ska upp tidigt imorrn :)

ångest!

Sitter med en oerhört jobbig biologiinlämning till imorgon, vill verkligen ha höga betyg även fast det bara är 1:a terminen i gymnasiet! *Hej prestationsångest* Men man måste ju erkänna att det roligaste inte är när jag får reda på om jag får ett bra betyg utan det roligaste är hur glada mina föräldrar blir!
Den här veckan har iallafall inte sett ut så bra på hundfronten, inte gått en långpromenad med henne, även fast vädret var så bra idag! Inte ens gått en riktigt promenad över 15 minuter :/ Skulle ju vart hundträning idag med Fanny också men det blev inte heller av :/
Imorrn har jag som tur nästan inge prov alls så då har jag tid till bloggen och Zelma! :)

bir valp x3

3 BIR VALP priser från Svenska boxerklubben, Shiba No Kai och Hjorthundklubben.
Omdöme Hjorthundklubben:
-Mycket tilltalande 4 månader valp.
-Trevligt huvud och uttryck.
-Bra hals och rygg.
-Tillräcklig kropp för åldern.
-Bra vinklar.
-Mycket bra ben och tassar.
-Valpiga rörelser.
-Lovande valp som behöver träning.
Datum: 2009-11-07

Omdöme Shiba No Kai:
-En mycket trevlig valp med utmärkta propotioner.
-Mörka vackra ögon. 
-Utmärkta vinklar både fram och bak.
-Stram rygg.
-Välplacerad buren svans.
-Lagom stomme.
-Rör sig utmärkt.
-Mycket levande.
Datum: 2009-11-21

Omdöme Svenska Boxerklubben:
-Söt liten tik.
-Bra huvud och uttryck.
-Härligt pigment.
-Bra hals, utmärkt skuldra och överarm.
-Mycket bra kropp och snyggt bakställ.
-Rör sig bra från alla håll.
Datum: 2009-11-22

Röd tjocktröja

Den här tjocktröjan från Doggie.se är ju helt underbar! Tycker den ser så sjukt mysig ut, om den fanns i människoform skulle jag absolut vela ha den haha! :)

Lekbilder

Haha tungan! Nöjd tjej!
jag tror att om Zelma var en människa så skulle hon helt klart vara en fotbollsspelare. Så fort hon ser en fotbollsplan så tänder hon till och vet att hon får kuta runt! :)

HP x2

2 hederspriser från Shiba No Kai & Svenska Boxerklubben.

Omdöme Shiba No Kai:
-En mycket trevlig valp med utmärkta propotioner.
-Mörka vackra ögon.
-Utmärkta vinklar både fram och bak.
-Stram rygg.
-Välplacerad buren svans.
-Lagom stomme.
-Rör sig utmärkt.
-Mycket levande.
Datum: 2009-11-21

Omdöme Svenska Boxerklubben:
-Söt liten tik.
-Bra huvud och uttryck.
-Härligt pigment.
-Bra hals, utmärkt skuldra och överarm.
-Mycket bra kropp och snyggt bakställ.
-Rör sig bra från alla håll.
Datum: 2009-11-22
framtidsdrömmar

Mina "framtidsdrömmar" är både drömmar som kan ske inom ett år och drömmar som kan hända inom 10 år. Ja ghar såklart många drömmar men ska försöka få med den största inom hundvärlden :)
Varje sommar sen 3 år tillbaka så har jag och min kära kompis Linnea åkt ner till hennes sommarstuga i Brösarp i Skåne, världens underbaraste plats med stoooora fält så långt ögat kan nå, glada skånska människor, en mysig gård, mysiga stränder men det bästa är den stora sommarhagen precis intill huset där 10 hästar springer omkring. Dit in brukar jag och Linnea smita in flera gånger om dagen, helt utan säkerhet och mysa med hästarna och titta och fotografera dom. Det är nog det bäääästa jag vet att göra! Och jag älskar fina underbara Skåne med hela mitt hjärta och önskar att ja iallafall kan skaffa ett sommarställe där i framtiden om inte att flytta dit på heltid.
Jag drömmer då om att bo på en gård, inte så värst stor utan satsar mer på att inreda det mysigt och fint, ha 1-2 hästar där, bo där med min nuvarande pojkvän, ha lilla Zelma där (som självklart kanske blir lite svårt) men att faktiskt sätta en kull på henne för att föra henne vidare. Ha hennes små barn springandes runt där och samt ha ett slags rehabiliteringshem där, ta in och ta hand om hundar som haft det svårt i livet och få dom att kunna leva ordentligt och bli glada igen, det har funkat så bra med Zelma så vill man verkligen hjälpa till!
i mina mindre drömmar så vill jag volontärjobba i hundstallet, och ta hem en hund därifrån eller från någon annan organisation för hundar som kanske inte haft det bästa livet :)
Jag och Oliver, Skåne 2010. <3

JH köp!

I veckan måste jag ta med Mattis till hööks och köpa det här JH täcket, det kostar ju bar a189 kronor och det är 10 % på allt :)  


Många inlägg planeras :)

Hej allihopa!
Idag ska jag iväg och handla julklappar med min farmor och storebror, min farmor brukar inte veta vad hon ska köpa i julklapp till oss så därför får vi åka ed henne och handla för högst 1000 kronor, hehe, har  så mycket jag vill köpa så att det är jobbigt! Därför kommer inte uppdateringen vara så bra under dagen men blogglusten är på topp så det komemr komma massa uppdateringen här nu ikväll och i helgen! :) På kvällen ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, så jag har massor med tid :)
På söndag ska jag också åka och träna med Fanny och hundarna, så det kommer bli kul! Kameran joinar oss också! :)

RSS 2.0