Försökshundar omhändertas


"72 stycken hundar av rasen beagle, som växt upp på laboratorier, har för första gången fått uppleva känslan av gräs under trampdynorna. Det är organisationen Beagle Freedom Project som ligger bakom aktionen.  Hundarna har hela sina liv varit inlåsta i minimala stålburar i ett spanskt laboratorium, skriver organisationen på sin hemsidan.

– Vi har fått veta att det funnits 10 burar i samma rum, men hundarna har inte haft någon fysisk kontakt med varandra, säger Gary Smith, talesman för den organisation som håller i projektet, Animal Rescue Media Education (ARME) till radiokanalen NBC Los Angeles.

Enligt organisationens hemsida är beaglar idealiska som labdjur på grund av sin "vänliga, fogliga, tillitsfulla, förlåtande och behagfulla personligheter", deras förmåga att anpassa sig till ett liv i bur och faktumet att de är relativt billiga att föda.

Många av hundarna har kommit direkt från sin uppfödare till labbet har aldrig sett gräs förut, eller ens solen, enligt organisationen. De varnar också för att hundarna inte är vana vid människor och kan ha fått livslånga fobier. Men "med tid, tålamod, lek, kamratskap, kärlek – och framför allt, frihet – kommer dessa hundar att lära sig att bli hundar och deras förvandling kommer att vara förunderlig".

Videon visar en frisläppning i juni av hundar som fått en chans till ett nytt liv. De hundarna har nu alla fått nya hem. Nu hoppas organisationen lyckas lika bra med att matcha de nya hundarna med nya, kärleksfulla mattar och hussar."

Taget från Metro.se, videoklippet visar ett omhändetagande av ett par Beagles och som får se sol för första gången i sitt liv och för fösta gången känna gräs under tassarna.

Vill bara ta med mig en av domhär hundarna hem och bygga upp deras tillit och lycka, dessa stackarna! :(
Cesar Millan

Jag tror inte många av er har missat den här mannen som gått på tv i fleeeera år nu och som har blivit skriven om massor i tidningarna? Nämnligen den enda Cesar Millan!
Han håller tv pogrammet "Mannen som talar med hundar" och skriver lite självbiografi och är gästmedlem i olika serier.
Nu till just "Män som talar med hundar", Ett oerhört bra pogram som visar folk som har problem med sina hundar, det är problem som nästan vi alla har med våra hundar fast i mindre grad. Det roliga med detta är att Cesar verkligen framställer att det oftast inte är hundarna som det är "fel" på utan att det är ägarna som gör fel, då hundmänniskor oftast är ganska självupptagna när det gäller deras liv med hundar och oftast bara skyller på hunden.
Det som jag tycker är så bra med just Cesar är att en av de många hundar han använder i serien är just en "kamphund" såsom Pitbull, Bullterier och Engelsk bulldog - Hundar som många har förutfattade meningar om.

Jag tycker att det är bra att han, som har ganska mycket inflytande i samhället, att främställa och gå emot dessa eviga åsikter om just "kamphundar", dom behöver inte vara aggresiva, tuffa eller mördarlystna!
Detta programmet har lärt mig mycket om lydnad av det här pogrammet, man tänker verkligen på allt man gör efter att ha sett det här pogrammet, det är super tycker jag! :)
Tycker att alla ska titta på detta pogram! :)

Nu kör vi

Nu har det inte varit uppdaterat på ett bra tag och så ska det inte fortsätta! Jag ha varit magsjuk (för 3:e gången den här månaden) och så åt ju busen upp min datasladden så att datan inte har varit användbar ;)
Men har velat uppdatera hela tiden, har ju haft tillgång till skoldatorer men bloggar helst hemma när jag har tid och bilder ;)

Hundträningen med Celine - Jag och SalzaFoto: celine


Hundfrågor av Fanny

Några jag tycker är duktiga inom hundvärlden: Cesar Millan, Fredrik Steen, Eva Bodfäldt
Detta är min största hund-dröm: Bli hundinstruktör och äga fler hundar och tävla mycket!
Den hund jag fastnat mest för: Salza helt klart!
Det roligaste med att ha hund: Utvecklas med hunden, komma långt och lära sig!
Min favorit hund-gren: Agility, även lydnad
Mitt bästa hundminne: Agilitytävlingen o mycket mer saker säkert!
Mitt sämsta hundminne: När Salza höll på att dö som valp, när Smilla fick epilepsianfall.
Min favoritras: Golden eftersom jag har det, men tycker Sheltie är riktigt fina!
Dethär vill jag förbättra/göra mer: allting, tävla mer och gå mer kurser
Varför jag började med hundar: Levt med hundar hela mitt liv då mamma började med det
Hundtidningar jag prenumererar på: Härliga hund, brukshunden, hundsport (3 tidningar just nu)
Min första tävling: Jag gjorde min första utställning när jag var runt 7 år kanske..


Smilla - våran förra hund <3


Förstörare.

Zelma vill verkligen inte att jag ska kunna blogga på den här bloggen, hur visar hon det tror ni? Jo hon går och bitar av det svarta på min dataladdare så att jag inte kan ladda datan förens pappa har fixat det.
Vet inte om det hade kommit nått på själva sladden som gjorde att hon började gnaga, hon gnagade iallafall inte igenom sladdarna som tur var!
Men som tur är så har Fanny laddat lite inlägg ser jag, svarar på era kommentarer imorgon då mitt humör är förstört av pms just nu, vill inte riskera att vara otrevlig eller inte lika intresserad som jag skulle vara vid mitt vanliga humör haha! ;)

Bild på Salza - gjord av mig i photoshop// Fanny

Nya reglerna 2012

Jag är riktigt glad att de nu ska ändra reglerna från januari 2012 i lydnaden, tror att det kommer gå mycket bättre för mig och Salza. Kortare tid och avstånd för platsliggning bland annat. Känns lättare att starta lydnadstävlingarna nu med nya reglerna, dom har haft och har riktigt fjantiga regler ibland tycker jag, som egentligen är löjligt lätt eller onödigt att ha med i lydnadsklasserna.

Har ni själva läst någonting om de nya reglerna? och vad tycker ni om dem? :)


jag o sessan i somras, kontakten kan man inte klaga på! ;)


Fanny är tillbaka!

Hej allihopa, Fanny här! hoppas inte att ni glömt mig..om ni har det så jag som har goldenhundarna, haha!
jag äger ju också denna bloggen, men har en till blogg och visste inte riktigt hur det skulle bli med denhär men eftersom att jag nu är aktiv i hundvärlden så vill jag ha hundblogg igen, hade även en annan hundblogg förut, men roligare att blogga 2, eller hur? ;)

Går ju djursjukvårdslinjen på djurgymnasiet och nyss så gjorde jag som en riktig djurvårdare.. spritade händerna, satte på handskar och undersökte och rengjorde mina hundar, duktiga var dom och jag med såklart ;)

Idag på kvällspromenaden så tränade jag lite lätt lydnad med Sessan och lite mer lydnad med Salza som kan mer, har inte tränat lydnad på ett tag,men gjorde bara några övningar med salza...
Inkallningen gick superänt! hon var helt underbar, raka linjer, fin kontakt och ja allt!
Ställande under gång gick riktigt bra också, hon lyssnade bra då jag endast använde rösten (man får endast använda ett kommando på tävling) så jag har inte tränat mer med att visa med handen.
Liggande under gång var inte lika effektivt men jag har inte tränat på ett tag nu i lydnad så det var inte hennes fel, hon var riktigt pigg och glad men det vart inte så mycket '' go '' i henne på det, hon tappar lite koncentration i det då det är 2 övningar som ingår samtidigt, det är ganska krävande.
Sedan körde jag fjärren, och den gick super. Hon flyttade rumpan en enda gång och då var det jag som var otydlig, hon nästan kastade sig ner på marken när jag gav kommandot ligg, det gillas!

Med Sessan så tränade jag fot och endast sa fot då jag hade hennes i grundpositionen, gick några steg och sedan satte ner henne och fortfarande hade ögonkontakten, peppade upp henne lite och det gav lite mer resultat.

nöjd med båda! tävling blir det 2012 kan jag säga!!


ställande under gång i somras med mig och salza, la till handen där, men jag väljer att göra det på mina hundar som en gång i tiden vart orutinerade, salza fungerar på det iallafall!


Zelmas personlighet

Zelma är  inte som andra hundar utan hennes tidigare liv kan synas på sättet hon är (hennes tidigare liv kan vi ta senare då det inlägget behöver tid) den tiden var iallafall inte särskillt bra frör henne och gör henne oftast osäker hos nya personer och vid hastiga rörelser (ett skäl till varför hon inte funkar så bra med barn ibland).
Zelmas personlighet är egentligen ganska svår att beskriva (ni vet? man får upp massa i huvudet men det är svårt att sammanfatta det på ett bra sätt som andra som inte känner hunden ska förstå?).
Hon är iallafall en väldigt klok hund, när hon vill. Och det ska jag säga er att det inte är ofta som hon vill visa det, oftast bara om man blir väldigt sur på henne eller har en boll i nått slag som man lätt mutar med. Hon har ganska svårt för att lära sig säker men försöker ändå sitt allra bästa! 

Mot människor är hon somsagt väldigt avvaktande, dock bara mot nya, Men mot vissa människor blir det helt enkelt inte mer än skäll, hur många gånger hon än träffat och umgåtts med personen! Antar att den personen har en dålig energi som hon känner igen från förr.

Mot folk hon gillar är hon iallafall som en helt annat hund mot, hon visar verkligen hur hon älskar personen och är en riktig knähund! samtidigt kan hon vara väldigt olydg när hon får lust och inte lyssna på henne, men det gör att man älskar henne, att hon visar attt hon kan ha humör och inte bara vara den där "sockertoppshunden" :)
Vissa personer kan hon bli väldigt fäst vid, vissa mer än andra, hur mycket man än försöker. Jag kan säga att hon är väldigt fäst vid mig, ibland mer och ibland mindre, vissa dagar följer hon med mig runt hela tiden i huset, lyssnar på mig väldigt bra och brukar alltid sova i min säng om det inte finns nått förhinder. Hon blir verkligen personlig och visar inte sitt riktiga jag för vem som helst och det tycker jag om <3 Då är det bara ännu roligare att lära känna henne :)
Som tur är så är hon väldigt fäst vid resten av familjen och att det inte blivit något dåligt band där, hon älskar våran familj, och alla i min familj är väldigt olika, vissa i familjen gillar att ta dom vanliga promenaderna(storasyster), jag gillar att träna henne lite smått, gllar att gå långpromenaderna med henne och skulle kunna sitta i soffan hela dagen och bara mysa med henne medans min storebror t.ex. kan leka med Zelma väldigt mycket :)
Även om Zelma kanske har lite dåligare humör ena dagen än den andre så älskar jag henne fortfarande lika mycket <3
Här visar hon sitt bästa humör: det busiga. hon ligger ner i sängen och viftar intensivt på svansen medans hon verkligen spärrar upp ögonen och drar bak öronen, snart kommer hon göra ett utfall och vela slicka en i ansiktet, en riktigt glad Zelma helt enkelt! <3godnatt allihopa!

Tack så mycket för alla fina kommentarer idag (det värmer i hjärtat), och ni har varit jätteduktiga på att kommentera valpbilderna, gör mig extraglad! :D Nytt besökarrekord har också kommit upp! Vi blir för glada, och som Fanny smsade till mig precis "O ändå har inte jag bloggat..goooo for it! HAHA! Så hon kommer förmodligen tillbaka imorrn då jag inte kommer hem först efter 6 kanske och inte kan uppdatera och  svara på kommentarer så mycket, så det blir kul! Men ska ändå ta och fixa lite tidsinställda till morgondagen! :)
I helgen ska pojkvännen också ta lite nya bilder på mig och Zelma, om det är bra väder får vi se, men det blir nog iallafall lite bilder i vilket fall som helst! :)
Godnatt kära läsare så ses vi imorrn, ska försöka svara på kommentarerna på morgonen, dock ska jag upp väldigt tidigt till doktorn :/

Valpbilder på Zelma, hur söt?!

Alla bilder är fotade av föredetta ägare!

Har ni någon favorit? Vilken isåfall? Blir jätteglad om ni svarar på den frågan! :DRosetter blir man glad av

Igår fick vi ju hem alla Zelmas rosetter! Täntke visa en bild på alla nu och ta och skriva ner domarens kommentar till varje rosett, samanlagt 7 stycken! Men måste först ta lite hjälp av någon att förstå alla saker som står på rosetterna haha!
Stolt över den lilla fina iallafall! <3

Någon som vill se?

Har massa valpbilder Någon som har lust att se!? :)

Visste ni att..

..Hundar inte ska äta avocado? Det är giftigt i stor mängd, men olika hundar kan reagera olika på det.
Fick lära mig för ett tag sen i skolan att det är livsförligt för fåglar och att dom dör av det om de får i sig det och att inte något djur ska få i sig det egentligen. Det är bara vi människor som har lärt oss att äta det genom vår tid.
Tänk vad mycket man inte vet egentligen, ska nog läsa på lite tycker jag.. ;)

Visste ni om detta?
Zelmas topp 5! - Godsaker

Tänkte ta och lägga in Zelmas topp 5 på godsaker, just nu måste jag köpa lite annat hundgodis när vi ska sätta igång med träningen då hon börjar tröttna på levergodis ;)
Men här är den iallafall!
1. Köttbullar - Hon älskar det, riktigt bra utgodis när man tränar med klickern! :)
2. Hundkexgodiset - Sånt där lösviktsgodis som man köper på djuraffärer! Hon har dock bara fått smaka det av Erika men det blir också träningsgodis så småningom!
3. Leverpastej - Hon tröttnar på det efter ett tag när hon förstår att hon ätit för mycket, men innan försvunner allt i ett naffs!
4. Fil/yoghurt - brukar få smaka från skeden när man ätit upp sitt!
5. Pannkakor - Fick hon smaka först i helgas, och bättre senr än aldrig blev det! ;)

JH kollektionen! Tyck till! :)

Jag tycker som många andra om hööks nya kollektion, vid namn JH collection.
Nu är det ju hundar den här bloggen ska handla om och inte hästar, även om jag gärna skulle vela skriva ett hästinlägg lite då och då! Men i denna kollektion har dom ävem designat ett hundtäcke, och jag tycker att det är FARLIGT snyggt! Jättefin färg, bra detaljerat, bra krage och loggan är super! Det bästa är att det faktiskt bara kostar 189 kronor också! :)
Min fråga till er då.. Vad tycker ni om detta hundtäcke? Fin/fult? :)

Flyttat!

Förlåt för lite dålig uppdatering under dagen, jag har flyttat från mamma till pappa, har också fixat med Zelmas priser som kenneln ätligen skickat hem till oss! Så bilder på alla priser kommer, de var en del faktiskt! :) Och omdömena var också intressenta att läsa! Skulle faktiskt vela ställa ut Zelma någon gång själv faktiskt, mest för skojs skull men också för erfarenhet och hur det går för Zelma! :)
Nu ska jag fixa lite tidsinställda tills imorrn nu, och tack för alla söta kommentarer! :)

Lilla Zingo

Det här är lilla hunden Zingo, min kompis Vendelas hund.
Brukar fota Vendela när hon rider sin häst och en dag när hon red på uteridbanan så hade hon med sig sin Border collie "Piga" och så denna lilla "Zingo" en blandras.
Lilla Zingo sprang mest runt och var rädd för hästen medans Piga sprang runt och vallade hästen som den riktiga Border Collien hon är haha!
Zingo är iallafall en sjukt söt liten sak som är väldigt mjuk och gosig, en mysig liten prick helt enkelt! :)

Mysig tröja från Doggie!

Har länge suktat efter denna mysiga tröja från Doggie.se! Konceptet på tröjan passar ju Zelma perfekt och så är den rosa! Tycker den är sjukt gullig och kan verkligen se mig Zelma springa runt i den, haha! :)
Om jag bara var rik så skulle jag köpt alla kläder jag lagt ut på bloggen, och jag skulle bara använda hälften typ, men jag skulle beställa denna iallafall, skitsöt enligt mig! :)


Godnatt läsarna!

Vet ni vad jag har gjort nu? Jag har suttit och skrivit ner lite blogginspiration om vad jag har att blogga om, så är det mycket lättare! :) Kom upp till ungefär 40 inlägg, så det kommer inte vara något fel på blogginspirationen iallafall! :)
Jag börjar klockan 12 imorgon och slutar 14.20, alltså inte en så jobbig måndag för mig! Särskillt så missar jag endel av en lektion eftersom att jag ska på skolmöte inför Globen Horse Show. Helt sjukt skönt! :)
Så jag ska fixa lite inlägg på morgonen inför dagen, efter skolan så ska jag kanske åka och träna med Fanny men Zelma och hennes hund/hundar, så då blir det bilder! :)
Godnatt alla så ses vi imorgon igen!

Nu stiger statistiken!

Nu börjar statistiken stiga! Klart att vi vill ha mycket mer men det här är en jättebra början! :)
Tack alla som tittat in och kul att ni gjorde det! Och självklart tack till alla kommentarer, det gör det här extra roligt! :)
Glöm inte bloglovininlägget längre ner nu! :]

Bloggbyte på bloglovin

Vi har redan fått in 1 kommentar om att man ska följa varandra på bloglovin så då tänker jag göra såhär direkt!
Om ni vill att vi ska göra ett bloglovinbyte så skriv det i en kommentar här under så lägger vi till er, men vi ser också till att ni lägger till oss! ;)

Bloggtips

En läsvärd blogg som jag ofta tittar in på för att titta efter ny uppdatering är www.reby.blogg.se!
Reby är intresserad av hundar och har skrivit många hundrelaterade inlägg som är läsvärda, bilder brukar det också finas gott om! Även fast hon inte skriver så mycket om hundar just nu så betyder ju inte det att man kan titta runt i de tidigare månaderna i hennes arkiv!
Det som gör hennes blogg lite mer speciell och annorlunda/läsvärd att titta in på är att hon är ärlig. Hon skriver verkligen vad hon tycker och är inte rädd för att säga det, vilket endas ses som positivt av mig! Mycket handlar om etik och om djurens välmående, så man lär sig också väldigt mycket!
Titta in vettja! :)

Zelmas föräldrar

Åt vänster: Saltisgårdens Oliver Twist (Pappa)
Åt höger: Little Bloopers little miss sunshine (Mamma)

Jag tycker att det är ganska kul att granska släktträd och se vad som har förts över till Zelma. Det skulle också vara kul att titta teperament och personlighet men det vet jag inte vad föräldrarna har för temperament/personlighet.

Från pappan: Zelma har fått pappans långa nos och stora öron, samt ögonen, hon har också fått den långa raka ryggen och svansen, hon har också fått den bruna nyansen i täcknen från pappan. Svanstäckningen och täckningen på rumpan är också väldigt likt Zelmas.

Från mamman: Exteriören är väldigt lik Zelma, hon har också fått vissa inslag från öronen. Mamman står på ett precis samma sätt som Zelma brukar. Den rena ryggen med bara några få nästan omärkbara prickarna på ryggen. Halsen och storleken få huvudet kommer också från mamman men munnen och den långa nosen är somsagt från pappan :)
En liten jämnförelsebild på Zelma, täcknena finns dock på andra sidan av henne :)

Har ni kollat jämnförelser på eran hunds släkt/föräldrar? :)Mysbilder!

Tog lite bilder på Zelma när hon låg på mattan och myste nyss, gulleplutt! ♥


En riktigt bra vän ♥

Det är helt sjukt hur en sån här liten korv kan ge en så mycket glädje, skratt och lycka. Varje dag ger du oss något och visar din glädje som får oss på ett mycket bättre humör och du finns alltid där för att lyssna ♥

Där Zelma trivs som bäst!

Där hon trivs som bäst är i knät och att bara få ligga och vila, i detta fall i pappa husses knä :)
Just nu ligger hon däremot som en köttbulle i soffan bredvid mig :)

Stor hiss!

En sak som får en riktigt stor hiss av mig är detta reflextäcke från Myone.se! Märket är Hurta.
Täcket täcker hela hunden och är i bra kvalité, som alla Hurtas saker. Den är också väldigt reglerbar i figuren som gör att hunden inte får skav och trivs i den mycket bättre! :)
Täcket går loss på 519 :-, alltså inte alls mycket för ett riktigt bra reflextäcke! :)

Sista inlägget för dagen

Nu ska jag ge internetstickan till storebror så det här blir kvällens sista inlägg, ett ganska meningslöst sådant ;) har fixat nåra tidsinställda tills imorgon men ska fixa lite mer oxå! Sen ska det ju ut och fotas så det blir roligt! :D
Sen kanske fanny skriver så bloggen kommer förmodligen uppdateras!
Godnatt på er alla!

Sjuka människor det finns

http://dog-news.net/2011/11/08/nagon-placerar-ut-livsfarligt-hundgodis-med-spik/#respond
Herregud vilka sjuka människor det finns, en tankeställare blir det så att vi människor inte ska låta våra hundar gå runt och äta vad som helst på marken. kommer man nånsin känna sig RIKTIGT trygg när man är ute med hunden? Får iallafall hoppas på att folk inte tar till sig sånt här :/
<3 Aldrig ska nått konstigt få hända dig.

jackor till vintern

Dom här jackorna kommer från Doggie.se och jag tycker dom är riktigt fina, skulle helst ha dom 3 längst upp! Zelma börjar verkligen frysa nu så hennes stickade tröja räcker inte!
Annars sticker jag in till Hööks någon dag där dom har mycket fleecejackor till hundarna, fast å andra sidan så har Doggie.se jättebra kvalité på sina kläder! :)

Dobby VS Zelma

En sak vi i familjen alltid tänkt på är att Zelma ser ut som nån, det tog inte så lång tid innan vi kom på att svaret var att hon såg ut som den lilla husalven Dobby som dyker upp lite här och var i Harry Potter.
Självklart finns det inte riktigt någon bild som kan visa exakt hur lika dom kan vara i ansiktet men jag fick ta det bästa jag hade! ;)
Dom är mest lika varandra när dom är rädda/besvikna, alltså när Zelma gör något hon inte får göra och man säger "fy". HAHAHA tycker det är ganska roligt faktiskt! ;)Badbilder på Zelma :)

Här kommer lite bilder från när vi var ute med båten i somras och la till vid en ö, självklart var lilla Zelma med också! :)
Det här är helt klart nåra av mina favoritbilder på datan, blir så himlans glad av att se dom! :) Längtar tills sommaren då vi åker ut med båten igen! :)

Måste erkänna att hon verkligen ser ut som en liten utter när hon simmar..


Dublin

Dublin eller som hans riktiga kennelnamn "Dublin Mudslide" heter är då min pappas flickväns (Mikaelas) hund. också en jack Russel som Zelma brukar träffa. När Zelma var en liten valp så tog Mikaela hem henne för att göra henne rumsren, då träffade hon och blev kompis med Dublin som är ett år äldre än henne.

För att Dublin och Zelma ska kunna vara tillsammans så blev han faktiskt kasterad härom dagen, då kommer han även bli ännu mer träningsbar och lättare att träna lydnad med!

Dom här 2 hundarna är helt olika till personlighet och utseende. På utseendet är Dublin mycket mer maskulin och är rejält musklad, hans bruna färg är ljusa och pälsen är väldigt strävhårig medans Zelmas päls kan likna sammet! ;)

Dom kommer iallafall väldigt bra överens och har jättekul tillsammans! :)
Dom här bilderna togs för lite mer än ett år sen :)

Zelmas topp 5!

Här är Zelmas topp 5 lista på vad hon gillar att göra!

1. Leka med bollar, det är verkligen det absolut bästa hon vet, hon tröttnar aldrig även på sommaren när det är 30 + ute! man får avbryta henne själv för att påminna henne om att hon måste dricka vatten och vara i skuggan lite!

2. Bada, she loves it! När vi brukar åka ut med båten på sommaren så brukar hon hoppa magplask ner från båten till vattnet, tror inte att hon själv förstår att hon helt plötslgt skulle bli väldigt trött och inte kunna simma mer haha! :)

3. Mysa med familjen. Det bästa man kan göra på kvällarna är att hoppa upp och lägga sig tätt intill husse eller matte!

4. Sova under ens eget täcke. Det är faktiskt det hon gör just nu, jag sitter i skräddarställning i min säng och Zelma ligger som en boll framför mig. För att inte mosa henne med datorn så har jag den 1 meter framför mig och måste luta mig framåt jättemycket för att skriva, vad gör man inte liksom? ;) Hon älskar verkligen och sova under ens täcke, och det stör inte mig för det blir jättevarmt och skönt! :)

5. Leka med andra hundar. Det här ÄLSKAR hon, oj vad kul det är! :) Favoriten är dragkamp med pinnen. När jag var i stallet med henne och Matild med henens hund Chippen på höstlovet så tävlade dom om en pinne. Chippen som är ungefär 1 meter större tog tag i ena änden av pinnen och Zelma i den andra, Sen drog han och snurrade runt i en pinne så att Zelma lyfta från marken och flög runt i en ring flera gånger, men höll kvar lika hårt för det haha! :)

Ett litet urval på hennes favoritsaker, vad jag tycker så är Zelma en väldigt mångsidig hund , hon gillar att mysa, är en bra familjehund, älskar att leka och bada. Funkar väldigt bra med andra hundar också och gillar att göra en glad och nöjd! :)
Chippen och Zelma


Leverpastejstanten

Ligger här i sängen och har vaknat för ett tag sen, ska snart iväg och rida men innan ska jag gå ut med Zelma och gå till kaninerna! Ska bara fixa lite tidsinställda som jag inte hann med igår! :)
Idag åker jag nämnligen till min farmor med min storasyster Jenny. Zelma kommer nog också följa med för det var så länge sen hon träffa farmor nu, sen tycker hon att det är så roligt att springa runt i farmors stora villa, som ett avkopplinghem för henne kan man säga! :)

Och vi ska inte prata om hur mycket farmor skämmer bort henne, farmor brukar kallas "Leverpastejstanten" när Zelma är i närheten haha! :) Bara hon äter sin riktiga mat så! ;)
Nej nu ska jag ta och fixa! Tänkte att Jenny, jag, farmor och Zelma ska ta en långpromenad på söndagen kanske, och då tar jag självklart med kameran! :)
Bild från i somras på Zelma och jenny! :)

Tar tag i bloggen!

Kan säga med glädje att Fanny och jag ska ta tag i bloggen! Vi skulle börjat idag men jag har legat och varit mer eller mindre magsjuk, så att sitta och knappa vid datan föll mig inte in i humöret.
Jag har iallafall tittat upp massa saker att blogga om och när vi har fixat lite nyare bilder så kommer även en jättefin design komma in som vi kommer beställa (har inte pratat med fanny om detta än hehe.. men designen kommer vara så fin så att den kommer kosta 100 kr) ingen stor kostnad helt enkelt, så det finns inga problem med att betala den!

Alltså så kommer den här lyftningen bli toppen och jätterolig! :)
Men! Innan jag ska fixa andra saker så ville jag säga det, under kvällen ska det fixas med inlägg och tidsinställda eftersom att jag kommer vara borta i princip hela lördagen och söndagen, ska försöka få Fanny att lägga upp Agilitybilder på Salza och Zelma som vi tog för drygt 2 veckor sen, så att det får fylla ut bloggen för ikväll! :)
Det här inlägget var meningen att det skulle publiceras igår vid 5 tiden ^^Diss

Jag måste verkligen dissa detta transparanta regntäcke från Myone.se. Tycker att det är grymt fult och dessutom tråkigt med transparant, specillt när man ska använda det på en regnig och tråkig dag! Då tycker jag att man ska ha färgglada saker! :) Som tur är så kostar det bara 55 kronor.


no uppdatering

Förlåt att bloggen har varit lite seg, eller ganska. Mitt skälhar iallafall vart att min söndagskväll blev väldigt fartfylld och dålig, men ändå bra, men det dåliga kom först innan det la sig.
Sen har jag dragit mig på en förskylning, fått ont lite här och var i kroppen och igår så sträckte jag mig konstigt i ryggen sätt. Riktigt kul..
Måste också skylla på det här vädret som började för nåra dagar sen, usch vad jag mår dåligt av det!

Men i söndags träffade jag ialalfall Fanny och Salza och vi tränade lite agility och tog kort dessutom, så jag väntar på att hon ska skicka dom och lägga upp dom här! :)

Förgiftning hos hund - skrivet av mig

Förgiftning - En vanlig sjukdom hos hund

1.Vad är det för sjukdom?

Sjukdomen är förgiftning, och det är en vanlig sjukdom hos hund, speciellt om man har en matglad hund som gärna äter allt då den kan få i sig olämpliga föremål. Den kan oftast drabba levern ( kroppens avgiftningsorgan ) och påverka hela hunden.

2. hur får man sjukdomen?

Hunden får sjukdomen om den äter någonting olämpligt, om den äter för mycket av någonting eller om man ändrar foderkosten hos hunden. Hunden kan även bli förgiftad av att den bara luktar på någonting som kan vara skadligt för hunden.

Exempel på förgiftningar är genom alger ( som finns i vattnet ), och ormbett (endast av huggormen om den biter och giftet kommer in i hundens kropp).

Övriga giftiga saker för hunden är:

choklad (speciellt mörk)

smärtstillande som ej är avsedd för hundar

paddor (om hunden nosar på den)

Rå lök

Endel växter

Råttgift

Alger

Det finns flera olika orsaker till förgiftning men de ovanstående är de vanligaste orsakerna.

På sommaren är det viktigt att hålla koll på hunden när den badar. Man ska undersöka så det inte är alger i vattnet ( grumligt, grönt som ligger på ytan i vattnet ). Får hunden i sig alger så kan det vara dödligt om man inte söker hjälp i tid. Det beror också på hur gammal hunden är och hur mycket alger den fått i sig. Den får alltså i sig alger genom att den dricker det ( från vattnet ).

 

3. Vad händer när man har sjukdomen?

När hunden har sjukdomen så är de vanligaste symtomen kräkningar,blå munhåla, hunden kan skaka och ha ont. ibland även kramper, förlamning och så kan hunden få svårt att andas.

Förgiftning kan i värsta fall vara dödligt. Men om man fort kontaktar veterinär så blir inte sjukdomen långvarig, det är alltså ingenting som hunden ska bära runt på i månader.

4. Hur blir man av med sjukdomen?

Hur man blir av med förgiftningen beror helt på vad hunden fått i sig och hur stor mängd. Men det man alltid ska göra är att kontakta veterinären. Att ta ett blodprov är lämpligt och om du ser att hunden har gift i sig så kan man även kontakta giftinformationscentralen.

Det är inte säkert att hunden blir av med förgiftningen heller, om den drabbats väldigt väl. Kanske hinner du inte till veterinären i tid eller så har din hund oturen att inte klara sig.
Hundskor för den kalla vintern

Som jag har sagt tidigare så är Zelma en hund som fryser väldigt mycket på vintern, förra vintern så hade hon bara på sig sin stickande tröja och när vi var ute så var det ofta som hon lyfte på sina ben som om hon hade "brutit det" för att det var så kallt, så sprang hon runt och haltade. Det var ju inte det roligaste att se (fast då vet man ju att hon klarar sig med bara tre ben ^^). Men en dag var det faktiskt så himla kallt att hon försökte lyfta upp en framtass och en baktass diagonalt för att det var så kallt, det funkade några sekunder men sen föll hon omkull. En dag försökte hon tillochmed med tre tassar, kan ni gissa hur det gick till då? ;)

Det e så synd att det ska bli så, vill ju att hon ska ha roligt på promenaderna, hon älskar ju att gå långpromenader på vintern! Det hände ofta att jag fick plocka upp henne och bära henne den sista biten hem.
För att undvika detta så har jag tänkt att köpa skor till henne, ja vet att det kanske är många som är emot det men det men det är för Zelmas bästa. Skorna är inga komplicerade och är fodrade.
Dessa skor kommer från Doggie.se och kostar 249, har slitsam gummisula , dragkedja fram och karborreband så att man justera bra och för hundens huds bästa :)
Tror Zelma kommer ha en mycket roligare vinter när vi beställt hem dom! :)

Ipodblogg

Har laddat ner blogg.se appen till min pojkväns iPod touch så jag tänkte bara testa lite nu hur de ser ut! :)
Längtar tills jag ska köpa min iphone efter jul, kommer bli min nya bästa kompis!


förberedelser och framtidstänkande

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så frös Zelma idag, väldigt mycket faktiskt! Och det är ju inte ens december, ingen snö och så är et ju faktiskt plusgrader ute! Därför tänkte jag ta upp ämnet om hur många hundägare/framtida hundägare ser på att skaffa/ha hund:

När snön väl kommer så är det nog utmaningen för de flesta hundägare, de e ju ofta som folk tänker negativt på att skaffa hund och inte positivt, det är ofta som man hör "men tänk att man måste gå upp klockan 7 på morgonen" eller "tänk när det är regn/snö ute och -10 grader". Visst, det kanske inte är världens roligaste att gå ut med hunden när man har feber/är sjuk eller om man vill ha sovmorgon.

Tycker att folk tänker så mycket negativt om att skaffa hund när man till 99% har roligt (om man verkligen satsar och spenderar tid med hunden) jag erkänner att Zelma inte alltid är perfekt, vem är det? Vissa dagar kan jag vara på dåligt humör och inte riktigt orka gå ut med henne, men jag gör det endå!
Och det var det jag ville komma till! Hur sjuk man än är och hur dåligt/kallt vädret än är så ska man inte bara släppa ut hunden utanför dörren så att det kan få göra sina behov och sen kalla in den efter 1 minut.
Jag tycker att man ska vara ute med hunden i minst 10 minuter, det e klart att om man har bråttom så kan man gå ut med den snabbt, men då gäller det att planera så att man inte blir stressad och inte kan lägga tid till sin hund.

Hund och häst ser jag som de mest krävande djuren man kan ha. Visserligen beror det på hur mycket man satsar på sitt husdjur.
Men hund och häst blir en livssstil som man nästan måste sätta före allt annat. Man måste gå ut med hunden, mata hunder (om man då inte har en foderautomat), gå till veterinären, ha bra ekonomi för (bäst förutsättningar), mycket tid till, intresse osv. Om man t.ex har en utekatt som kan gå in och ut hela tiden och underhålla sig själv så är det inte så mycket att oroa sig för.
Jag tycker då att alla ska förbereda sig till sina promenader och tänka att även om man inte har lust att gå en så lång runda så gör man hunden en stoor tjänst genom det, dom bryr sig inte om vädret (självklart gör tunnhudade och tunnpälsade hundar det) så då får man förbereda dom också! Hundarna tycker det är jättekul att gå ut, det är en av de bästa sakerna Zelma vet på vintern är att springa runt i den djupa snön och att man sparkar upp snön i luften så att hon kan "jaga" den!

Jag försöker få fram att jag tycker att folk måste ta mer ansvar och lägga ner tid på sina hundar för deras bästa och inte för "sitt bästa"! Med bästa förberedelserna så blir ALLA promenader roliga!

Som man säger "det finns inte dåligt väder, bara dåliga kläder" :)
En ganska lerig och tråkig dag, men långpromenaden i över en timme ställdes inte in för det! 
På bilden: Dublin och Zelmamänniskans bästa vän - skrivet av mig

Hur mycket betyder egentligen en hund för en människa?

För vissa är det bara ett djur, ett djur som inte känner eller tänker.

För vissa är de som robotar som ska göra allt man kräver och vill.

Men för mig, är hunden min bästa vän.

Det spelar ingen roll om hunden är olydig eller kommit upp till elit i lydnad.

Man ska inte skylla på en hund som inte kommer när man ropar eller inte kan ordet "ligg"

Allting handlar om inlärning, och samarbetet mellan förare och hund.

Med tiden lär du dig vad som krävs, vad din hund gillar för olika slags metoder inom inlärningen och hur fort den lär sig.

Vissa lär sig saker på fem minuter medans andra kan behöva flera dagar, veckor.

Jag ska nu berätta om en utav de fem hundar av rasen Golden Retriever jag haft i mitt liv, den hunden som är min alldeles egna.

Hon heter Combine Miss Moneypenny, Combine står för uppfödarnamnet och det andra har uppfödaren döpt henne till.

Vi kallar henne för Salza, det hade vi bestämt redan innan vi hämtade henne.

Vi tog hem henne, och redan när vi kom hem så var Salza fäst vid mig, hon pep bara jag gick ut och slängde soporna.

Efter några dagar så la hon av med det, det var inget vi lärde henne, men hon visste att jag alltid kom hem.

Under hennes tid som valp så vet jag inte riktigt vad jag tänkte och tyckte, självklart var hon så himla underbart söt som valpar är, men var hon som de andra, eller var det någonting speciellt med henne?

När hon blev ungefär 1-2 år så började jag träna och lära henne trix.

Då upptäckte jag hur fort hon lärde sig och hur busig hon var, okej hon var fortfarande inte så gammal men hon var så tillgiven.

Så jag fortsatte med inlärningen, och det gick bra. Sen la jag nästan av med hundarna och mamma skötte det mesta jobbet och jag gick ut ibland när hon bad mig om det, jag kände inte för att satsa på hundarna, men jag ville såklart fortfarande ha de kvar i huset.

Men när Salza blev ungefär 2,5 år så förändrades det.

Hon hade nu lärt sig massor och mamma ville att jag skulle ställa upp i en lydnadstävling med Salza, så jag gick en kurs.

Jag insåg att det var en bit kvar innan hon kunde alla momenten, och hon hade väldigt svårt för att sitta kvar om jag gick någonstans, hon ville bara följa med mig!

Vid den här tiden så gick jag ofta ut med Salza utan koppel, och så fort jag ropade på henne så nästan slängde hon sig tillbaka mot mig.

Vi åkte ner till brukshundsklubben och jag tränade agility, och det var mycket roligare än jag trodde! Det var så fartfyllt och Salza visade ett stort intresse, och hon hoppade över allt hon såg. Jag började nu göra det mesta med Salza, och inlärningen av trix bara fortsatte.

Under året 2011 så har vi fått en väldigt stark relation, jag har oftast inte med mig kopplet när jag går ut med Salza på promenader.

När jag går ut med våran unghund Sessan så busar hon med alla hundar jag möter på, men när jag försöker få Salza att leka med de andra hundarna, så sätter hon sig bredvid mig i positionen hon ska sitta i när vi tränar fotgående, vilket kallas ’’ fot ‘‘.

Men nu har jag insett att Salza är den sortens hund som vill leka med föraren och inte med hundar, men ibland leker hon såklart med hundar också, när hon känner för det.

Men ett riktigt matvrak är hon, hon äter allt hon ser och om hon ser några äpplen som ligger ute i gräset så måste man ibland gå och hämta henne, men annars är hon hur lydig som helst.

När våren närmade sig så gick jag ut till parken med en kompis, men tydligen så ville en till kompis följa med ut, Salza.

Så jag öppnade dörren och hon sprang efter oss och ville leka, då kände jag verkligen som att hon var en kompis, inte en hund utan som en riktig kompis när hon bara kunde följa med sådär, vilken frihet det var!

Jag hade ju inte direkt lärt henne att följa med mig vart jag än gick, ibland är det bara att låta hunden ta ett beslut.

Men bara för att hon följer mig och kan det mesta så tänker jag inte "det här kommer att bli en elithund, vi måste tävla nu"

Jag ser det mycket som en frihet, men självklart har jag planer för framtiden med henne.

Sen började jag intressera mig mer för agility och gick in på ’’ Tyresö hundungdom ’’ där jag läste att de hade en massa kurser, även i agility.

Så jag anmälde mig, och väntade på att kurserna skulle börja.

Alla ser ju olika på hur hundar ska vara och vad man ska ha dom till.

Vissa intresserar sig mer för jakt och spår så att de ska kunna ha med sig hunden på olika uppdrag.

Vissa tränar lydnad för att få en lydigare hund och komma långt upp i klasserna.

Agility är en mer fartfylld sport, där jag även tycker att hunden utstrålar sin glädje mer, eftersom att den får hoppa och springa, jag anser att det är kul för hunden.

Därför tycker jag att agility är perfekt för mig och Salza, jag tycker att det är jätte kul att träna agility och Salza är en snabb, smidig och duktig hund som lär sig på fem minuter.

Men en lydnadshund, kan hon säkert också bli.

Egentligen kan hunden bli allt man ber den om, bara man ger hunden tid och inte tror att allt går på en dag. Även de som tävlar i elitklass får stopp och problem, och de har varit i precis samma situation som de på den lägsta nivån.

Så brukar jag tänka när dagens träning inte går riktigt som jag vill.

Att en dag kanske vi står där, på vinnarpallen och kommit upp till elit.

Jag säger inte att vi kommer att göra det, men det är vad jag drömmer om.

Mycket längre har vi inte kommit, vi har nu haft henne i 3 år, och vi har kommit så långt som jag berättat. En dag ska vi, förhoppningsvis, komma dit då vi når vårat mål.

Det är som en riktig vän, man måste tala om för henne att det inte ska gå till så, men att man fortfarande vill vara vän med henne.

Jag går aldrig över gränsen med henne, vilket fel hon än gör.

Så därför, ser jag Salza som min allra bästa vän som jag aldrig sviker.denna text skrev jag för ett tag sen, hehe.


20111104

Hej allihopa!
Bra Fanny har bloggat idag, så himla bra när jag inte riktigt orkar med!
Idag hade jag ju med Zelma till stallet när jag skulle fota privatlektion på Vendela. Hon fick ha sin stickade tröja på sig på eftersom att det faktiskt är kallare i ridhuset än ute, wierd? Så hon satt där och efter 5-10 minuter så sökte hon sig upp i mitt knä för att hon frös så mycket, hon verkligen SKAKADE, stackarn :/ Då fick ja iallafall sluta upp med fotandet och värma henne med händerna/andas på hennes öron och stoppa henne innanför jackan.
I stallet så har ju ridlärarna sina hundar lösa, oftast (som idag) 5 stycken som springer runt, både stora och små! HUndarna är väldigt sociala och göra aldrig någonting så det var ju självklart att dom skulle springa till Z alla 5 samtidigt och stod i en ring runt om henne, jag satte mig ner på huk så att ja kom i jämnhöjd med hundarna (gör att de blir lugnare samt så kunde Z söka skydd hos mig om hon kände sig osäker). Hon skötte iallafall situationen väldigt bra och morrade bara lite på dom, första mötet med nya hundar blir oftast ganska spända så hon får följa med någon annan dag så blir det mer avslappnat! :)

Allt med Zelma blir bättre och bättre nu, hon har blivit aktiverad, miljötränad och lydnadstränad under lovet, fått träffa 2 kompisar som hon fått springa omkring med så hennes "lov" har blivit väldigt lyckat! :)
Ska nog stämma in med Fannys exempel om att ha "Veckans schema" Allt blir lite roligare då! :)

Smillas slut

Smilla

Smilla hade ju fått en fraktur i benet och gick med gips, så vi skulle på återbesök en måndag. På måndagsmorgonen så åt inte Smilla sin frukost, men jag gick till skolan och mamma skötte det.
Sen smsar hon mig och säger att jag ska följa med efter lunch till veterinären och åka från skolan.
Hon skriver '' hon äter ju inte ens '' .
Då började jag nästan förstå, men det är alltid svårt som ägare att förstå vad som ska hända innan man hör de duktiga veterinärerna ta ett beslut.
När jag kommer hem från skolan ser jag att Smilla har en stor knöl över hela halsen vilket mamma hade sett på morgonen.
Vi visste inte vad det var, var det kanske cansern som hade spridit sig?

Så vi åkte till veterinären i Haninge kl halv 1, när vi kom dit så ville Smilla inte ens gå ut ur bilen, så pappa fick bära ut henne. Vi kommer in och väntar på veterinären, då kommer en schäferblandning och hälsar på Smilla och Smilla var så glad och viftade på svansen och var pigg.

Vi kommer in till veterinären och den lugna och snälla veterinären kollar inte ens på benet.
Det första han gör är att känna på Smillas hals, han rör med handen över Smillas rygg och sen tittar han på oss.
'' Det finns inget vi kan göra, det är en tumör '' .
Då förstod vi ju, och mamma och pappa hade redan innan varit beredda på det, det hade ju jag också men ändå blev jag helt.. ja det är svårt att förklara känslan när man får ett sådant besked.

Smilla fick iallafall ett lugnt och stilla slut och det har varit en underbar tid med henne, och vi saknar henne otroligt. Speciellt mamma, och jag förstår det, det är tungt att behöva säga hejdå till sin hund.

Som ''tur'' är så har vi 2 till hundar hemma som kan trösta, men ingen, ingen hund kan ersätta den hund man förlorat, det är alltid någonting unikt med sin hund.

Smilla har det iallafall bra nu.

Rest in peace, Smilla <3


Veckans schemavad säger ni? veckans schema vore ju inte så dumt, bra för mig att hålla koll på vad jag ska göra och lägga upp det på ett bra sätt! kommer senare tror jag ;)


Hundens beteende,skrivet av mig

Hundens beteende

1. Vad är skillnaden mellan vargens/vildhundens beteende och tamhundens beteende?

Vargens valpar blir könsmogna vid ca 2 års ålder och tamhundens valpar blir könsmogna vid ca 10-12 månaders ålder om det är en storvuxen hund.

Vargen är vanligtvis en mer effektiv jägare än tamhunden. Vargen lär sig sina beteenden för att klara sig ute i vildmarken medans hunden lärt sig att bete sig som ägaren vill ha hunden (lättdresserad och vänlig).

Om en människa kommer mot en varg så flyr vargen medans hunden inte är lika skygg mot människor. Men om vi skulle omringa/tränga en varg så skulle den ta fram farliga aggressioner medans hunden drar sig till människor.

2. Beteenden hos en valp

När man får hem en valp så kommer den antagligen först gå runt och undersöka i huset. Det gör den för att valpar är mycket intresserade, orädda, nyfikna och vill se sig om i världen efter nya saker. (man ska då inte hålla på med valpen).

Eftersom att valpen inte har några vanor så kan man absolut inte skälla på valpen när den gör sina behov inne, man ska inte säga '' NEJ '' om man inte gör det i ögonblicket när hunden gör fel för då förstår inte hunden vad den gjort då den inte har likadant minne som vi har. De kommer ihåg stora saker som hänt men inte som vi människor. När hunden är ca 7-12 veckor så börjar den få

'' minnesbilder '' vilket menas med att den utvecklar sin hjärna och mellan den här åldern så börjar den komma ihåg saker som händer.

T.ex. kommer den ihåg:

om du slår hunden/misshandlar den

Den kommer t.ex. inte ihåg:

'' Jag var på en utställning i norrköping förra helgen och vann''

Valpen kan vara så gosig och vänlig som valp, men oftast så försöker de stiga i rang och bli hetsiga vid ungefär 1 års ålder. Då börjar hunden bli könsmogen.

När hunden är mellan 10-17 månader så är hunden lugn (oftast) och en bra period för att träna hunden med tanke på att det blir lättare än när hunden är för uppspelt/hetsig.

När du får hem en hund så är det viktigt att du bestämmer vad hunden får göra och inte göra. Bestämmer du inte redan i början vad hunden inte får göra så kan du sen inte skälla på hunden om den lärt sig att den får göra det. T.ex. hoppa upp i soffor och sängar.

Endel valpar är även väldigt osäkra när de kommer till ett nytt hem och vill vara nära sin nya flockledare i början t.ex. på nätterna.

3. Aggressiva beteenden

En hund som är aggressiv bör man ta det lugnt med.

En hund visar aggressivitet när den t.ex:

Äter och inte vill att någon ska komma i närheten (man bör inte störa hunden när den äter) gäller både djur och människor.

revirförsvar, t.ex. om en annan hund kommer i närheten av något ställe så kan hunden som var där först morra och bli aggressiv mot den andra hunden.

Ser man en hund som verkar aggressiv/stressad så ska man INTE hälsa på hunden utan att fråga ägaren först. Endel hundar som är aggressiva bits, börjar morra eller t.o.m attackerar.

Om en hund börjar morra så ska man inte '' kaxa tillbaka '' då hunden kan bli ännu mer irriterad

(t.ex. om den äter tuggben och människan ska klappa hunden). Ägaren kommer så småningom lära känna hundens beteende och veta när det är tillåtet att klappa hunden osv.

Man får ändå inte vara för mesig, då kan hunden lära sig att bestämma och det är inte acceptabelt då det är ägaren som ska vara högst i rang (flockledare). Om man backar undan om hunden morrar så kan den även stärka sin aggressivitet nästa gång man går mot hunden. (men låt hunden äta och sova ifred åtminstone).

Denna text är skriven av mig, Fanny Östlund.


 


Dagen!

Hejhej, förlåt för dålig uppdatering på bloggen.

Håller på att göra om i mitt rum så de är endel att göra ;)
Var ute med hundarna minst en halvtimme igår när klockan var runt 10 på kvällen, jag använder små lampor med reflexer som sitter på deras halsband, de borde alla hundar ha, man ser dom direkt, jag hade inte sett mina hundar utan reflex/lampa på kvällen när det är mörkt nu i november.
Iallafall så hittade Sessan en stor fotboll som hon sprang runt med, hahahaha mina hundar är så barnsliga, men dom är ju inte så gamla och jag uppskattar det bara ;)

Får se vad jag gör med dom idag!
Fotodag

Nåra bilder jag tog på Zelmsan i somras, så söt!
Ska snart åka iväg till stallet med Zelma och fota Vendela, Zelma tycker det är så roligt att komma till stallet när så mycket händer! :)
Vi får hoppas att det går bra när jag ska fota Vendela bara, och att jag och kameran sammarbetar! ;)

Människor är grymma.

Läste på dog-news.net en väldigt hemsk sak. En som faktiskt inte jag tänkt på så mycket, hur man egentligen avlivar överpopulationen av hundar och katter?

Jag tror att många tänker att man gör det skonsamt som man gör hos veterinären som så många har upplevt, alltså att man tar en spruta så att hjärtat stoppas, vissa kan tycka att det låter hemskt men det är egentligendet mest humana och bästa sättet att göra det på, för djurets välbeffinande.

Som sagt så tror jag att det är såhär folk tror att överbefolknigen av herrelösa hundar och katter alivas, men nej, så går det inte till - dels för att det tar tid med sprutor och för att dom kostar rysligt mycket (en av de många orsakerna till att man för guds skull ska täckna en försäkring till sitt djur).

Nu går vi direkt till hur man gör, som inte låter väldans roligt men det är sanningen så vi tar det snabbt - Människorna fyller ett rum med hundar och katter och gasar ihjäl dom med koldioxid.
Vi kan säga att man kan beskriva det som "den obekväma sanningen".
Enligt artikeln så tar det 10 minuter innan hundarna slutar skälla, sedan ytterligare 20 minnuter tills djuren slutar rycka och blir helt livlösa.

Tydligen ska det ta ännu längre tid för valpar att sluta leva då gasen tar längre tid att komma igenom deras kroppar.

90% av alla övergivna djur slutar sina liv på dessa sätt, ca 250 000 hundar och katter skickas till dessa ställen vare år, sedan in genom en 600 grader varm ugn där de snabbt blir till aska.
Hundarna och katterna har 7 dagar på sig att bli hämtade innan de får ett rött snöre runt halsen som visar att de bara är "onödiga resurser".

I Japan är detta helt lagligt och dessa ställen kallas "drömlådor", det finns 108 stycken "drömlådor" i Japan.
Jag själv tycker att människor ska titta på de hemska bilder så att vi alla får oss en tankeställare om att vi inte ska köpa djur i onödan om vi inte har tid elelr intresset.
Jag väljer att lägga ut en bild från denna artikeln där ett par yngre hundar väntar på att bli hämtade, man ser tydligt att en hund har ett rött band runt halsen och snart ska in i gaskammaren.
Holding Pen: Red string around dogs' necks shows their time is up (Pic: Richard Jones/Sunday Mirror)
Mer bildern finns på DENNA sida, för er som är intresserade och vill ha en tankeställare!
Behöver jag ens säga vad jag tycker om detta? Grymma är vad vi är.Hiss till snygg fleecejacka (:

Jag ÄLSKAR dessa snygga fleecejackor från hurta som finns på www.myone.se! Dom ser jättesköna ut för hunden, snören man kan dra åt så att man justera storleken lite hur man vill och till vädret, bra dragkedja på ryggen och så är den vattentät! Hurta har jättebra saker som jag tycker alla borde köpa! :)
Är jättesugen på att köpa den röda till Zelma, skulle passa super! Men då Hurta är ett bra märke så märks det i plånkan, denna fleecejacka går loss på 605 :-
Den får en stor Hiss från mig! :)

Liiite för lång tunga? ;)

Min hund har en lite för lång tunga tror jag.. hon måste ha fastnat på en kall lyktstolpe när hon var liten.. På de här bilderna så ser man hur det oftast ser ut på henne, men det är inte ovanligt att mer än en dubbelt så lång bit hänger ut haha! (:

Bildbomb del 2!

Det var alla bilder det! Synd att vädret var så himla trist att bilderna blev ganska tråkiga! :/ Men man blir ändå glad av att se dom :)

Ögonsjukdomar - skrivet av mig

Vanliga ögonsjukdomar hos Golden Retriever.

PRA:

 

Ordet PRA står för progressiv retinal atrofi och innebär att näthinnan förtvinar långsamt.

Sjukdomen kan uppstå i olika åldrar och det drabbar alltid båda ögonen. I början så försämras hundens seende i mörker och sedan sämre på dagen och till slut blir hunden blind.

Blindheten kommer långsamt så hunden hinner vänja sig vid ett sämre seende,

(lär sig då att använda ex. lukt och hörsel istället).

Som tur är så gör denna ögonsjukdom inte ont för hunden och den besvärar inte hunden på något annat sätt än att den blir blind, så självklart kan man behålla hunden. Tyvärr så finns det ingen behandling för PRA.


RD:

Ordet RD står för retinal dysplasi och innebär avvikande utveckling av näthinnan. Det finns 3 olika typer av RD.

Total RD

Geografisk RD

Multifokal RD

RD förändras oftast inte under hundens liv. Men endel har blivit befriade efter ett tag efter sjukdomen, medans andra får RD efter några år.

Tyvärr så finns ingen behandling för denna sjukdom.

= Den mildaste formen, små veckbildningar i näthinnan i ett speciellt område.
= en del av näthinnan på ett område är löst som gör att hunden får sämre syn.
= den allvarligaste formen, hela näthinnan är lös och hunden är blind på ögatKatarakt:

Det är samma sak som grå starr, linsen är alltså grumlig och förlorar sin klarhet.

Diagnosen får man vid ögonlysning och det finns olika varianter av sjukdomen.

Total katarakt

Bakre polär katarakt

Främre Y-söm katarakt

Övrig partiell katarakt

= påverkar oftast inte hunden
= Små punktformade katarakter i främre delen av linsen som utvecklas från ca 4 års ålder och ökar oftast under åren, ger sällan problem för hunden.
= grumligheten sitter i bakre polen av linsen. Beroende på storleken så kan ögat få synnedsättning, framför allt i starka ljus (pupillen drar ihop sig)
= hela linsen är grumlig, blind på ögat, pupillen har en gråhet. Går att operera.


Bildbomb del 1!

Hatar när man inte har någon riktig anledning om varför man inte har bloggat, för igår somnade jag pladask i sängen efter inlägget jag skrev och idag har jag halvsovit i sängen och degat och varit ute och kastat pinne med Zelmsan i 20 minuter. Det ska bli bättre med bloggningen, promise!
Här kommer iallafall bilderna från igår, vissa har taskig kvalité en det är bättre än ingenting! :)
Resten av bilderna får ni senare då blogg.se är otroligt segt just nu för mig! :/

busträff!

Idag så var meningen att jag skulle träffa Matilda och Johanna i min klass i slussen och vi skulle gå till någon park i stan med våra hundarna, bra miljöträning för Zelma tänkte jag med att gå med massa människor, träffa Matildas hund Chippen som hon gjort förut samt träffa en ny hund. Sen är det alltid jättebra att öva henne på att åka buss så att hon blir mer om mer avslappnad för varje gång.
Så blev det dock inte då Johanna inte kunde så jag och Matilda bestämde oss för att åka till "mitt" stall och fota hundarna och låta dom leka med varandra.

Så jag mötte Matilda på bussen då hon hade med sig Chippen. Zelma skällde (hon har vart konstig i veckan och skällt på allt och alla..) men hon slutade ganska snabbt och insåg att det var en kompis där framme :)
Väl i stallet så skötte hon sig jättebra, hon tittade inte ens på hästarna utan la energin på helt andra saker, de fick hon massa godis för!
På ängarna så fick hon och Chippen leka, vi kastade pinnar och dom hade sig! Zelma har inte sprungit och lekt med en hund på flera veckor då hon har löpt så hennes glädje var STOR!
Chippen är ju en blandras mellan Rottweiler, Border collie, Grand danois och nått mer tror jag, så han är ju ca 1 meter högre en Zelma så när dom drog dragkamp med en pinne så snurrade han runt med pinnen och Zelma i andra änden haha!

Ni ska få bilder jag tog från idag, men dom måste jag fixa först! :)

Hundcentret: Emelie och Molle


gick inte att ladda upp mer bilder på dumma blogg.se, hata..

Hundcentret igår!

Jag går ju på djurgymnasiet, med inriktning djursjukvård. Men jag vill jobba med hundar, antingen som djurvårdare eller liknande med hund. Men det jag vill mest är att bli hundinstruktör, ska kolla efter en kurs.

Det finns ett hundcenter 5 minuter från skolan där de har hundar, hunddagis liksom.
Många av er hundälskare vet säkert vem Eva Bodfäldt är? Hon är iallafall en väldigt känd hundtränare och hon har bland annat skrivit den kända hundboken '' kontaktkontraktet ''.
På hundcentret så finns det en träningslokal som man kan låna gratis om man går på djurgymnasiet, och det är Eva bodfäldt som äger den!

Så jag och 4 tjejer i klassen som jag umgås med, var där igår och tränade i lokalen med hundar.
Jag tog med mina hundar, Emelie tog med en Golden Retriever hund som hon brukar låna, andra Emelie tog med en Labrador som hon är hundvakt åt, Hilma lånade Sessan och Madde lånade en Golden från hundcentret.
Alltså så hade alla golden förutom Emelie med Labben ;)
(bara jag av oss som har egna hundar).

Det gick bra för oss alla förutom att Labradoren inte riktigt hade en grunduppfostran och kunde inte gå i närheten av våra hundar, den började bråka med Emelies hund..
Så jag lånade ut ett helstrypshalsband till henne med tanke på att det oftast fungerar på sånna hundar, och det fungerade bättre faktiskt.

Jag tränade lite lydnad men de andra busade mest med hundarna, haha jag är lite mer seriös eftersom att jag haft hund hela mitt liv.. men jag busade också mycket ;)
Men sen körde vi agility och jag byggde upp en agilitybana så vi hade en liten agilitytävling i slutet (på skoj) men jag vann om de skulle räknas hahhaa! Men Hilma gillade min Sessan jätte mycket och det gör alla, och det gick jätte bra när hon tränade agility med henne, det får hon gärna göra om :)

De hade även en vippbräda där och eftersom att det var halkskydd över hela lokalen så var det dämpande med ljudet också, så det var ett bra sätt att träna in vippbrädan med tanke på att Salza varit lite rädd för den, så de gick bättre igår med det!

Madde ville inte riktigt träna med Golden Stina som hon lånade så jag tog över lite och körde lite lydnad och agility, gick bra det också!

Bilder kommer :D tog 514 bilder hahaha!

Här är en bild från igår när Emelie hoppade med Golden Retrievern Molle.Bilder från jaktkursen


Sessan ligger förväntansfull och vill träna!Salza fick följa med, men bara kolla!


Nu skjöts det skott, då måste man ge hunden uppmärksamhet.Sessan springer efter en fågel som hon ska apporteraSessan apporterar en fågel (and)Sessan apporterar en kanin


Sessan nosar på kaninen
klä ut sin hund?

Nu är det ju halloween och allt och har sett att många klär ut sina hundar eller att barnen klär ut dom och går bus elelr godis med dom. Tycker faktiskt det är riktigt roligt att man gör det, men såklart BARA om hunden själv tycker om det, om hunden inte gillar att ha kläder på sig och bara är nere pga av det, så tycker jag inte ens att man ska försöka göra det, det blir bara en dålig erfarhet för hunden.
Men om hunden gillar det så tycker jag att det bara är att köra på och göra dessa helger mycket roligare, självklart tycker jag att det är ett extra plus om man gör en fotografering av det också!

Dessa hundkläder kommer från sidan Doggie.se!
RSS 2.0