Försökshundar omhändertas


"72 stycken hundar av rasen beagle, som växt upp på laboratorier, har för första gången fått uppleva känslan av gräs under trampdynorna. Det är organisationen Beagle Freedom Project som ligger bakom aktionen.  Hundarna har hela sina liv varit inlåsta i minimala stålburar i ett spanskt laboratorium, skriver organisationen på sin hemsidan.

– Vi har fått veta att det funnits 10 burar i samma rum, men hundarna har inte haft någon fysisk kontakt med varandra, säger Gary Smith, talesman för den organisation som håller i projektet, Animal Rescue Media Education (ARME) till radiokanalen NBC Los Angeles.

Enligt organisationens hemsida är beaglar idealiska som labdjur på grund av sin "vänliga, fogliga, tillitsfulla, förlåtande och behagfulla personligheter", deras förmåga att anpassa sig till ett liv i bur och faktumet att de är relativt billiga att föda.

Många av hundarna har kommit direkt från sin uppfödare till labbet har aldrig sett gräs förut, eller ens solen, enligt organisationen. De varnar också för att hundarna inte är vana vid människor och kan ha fått livslånga fobier. Men "med tid, tålamod, lek, kamratskap, kärlek – och framför allt, frihet – kommer dessa hundar att lära sig att bli hundar och deras förvandling kommer att vara förunderlig".

Videon visar en frisläppning i juni av hundar som fått en chans till ett nytt liv. De hundarna har nu alla fått nya hem. Nu hoppas organisationen lyckas lika bra med att matcha de nya hundarna med nya, kärleksfulla mattar och hussar."

Taget från Metro.se, videoklippet visar ett omhändetagande av ett par Beagles och som får se sol för första gången i sitt liv och för fösta gången känna gräs under tassarna.

Vill bara ta med mig en av domhär hundarna hem och bygga upp deras tillit och lycka, dessa stackarna! :(




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0