Resten av bilderna!

Innan ni har tittat igenom alla bilder vill jag bara ställa en fråga, man skulle inte kunna tro att det är den 1:a november imorrn va? Titta så grönt allt e!

Bilder från promenaden

De första bilderna från promenaden idag, resten får ni sen!
Vi var ute i cirka 1 och en halvtimme och hon sprang runt och hade sig och svansen var i luften hela tiden, nu är hon så trött så det första hon gjorde när hon kom hem var att hoppa upp i sängen och sova :)

Långpromenad

Godmorgon allihopa!
Ska sätta kameran på laddning och gå ut och ta lite bilder med Zelma och ta en promenad i skogen, vädret är ju jättehärligt! Då kan man äntligen börja med den nya designen, men fler bilder ska tas någon annan dag!

Imorrn ska jag förresten ha hundträff med 2 klasskompisar ochderas hundar, vi ska träffas vid hötorget och gå till någon park, bra miljöträning för Zelma och då ska kameran med också! :)

Tvättning

Zelma ligger i sängen i rummet mittemot mitt och tittar på mig med sina stora mörka ögon när jag äter min daim, knastjej.
Ikväll är det dags för shamponering och tvättning efter att vi gått sista promenaden med henne. Hon börjar verkligen frysa nu på morgon/lvällspromenaderna så det är bäst att tvätta henne innan det blir för kallt! Kan ta lite bilder också och visa, kanske en film? ;)

Kan även meddela att designen förhoppningsvis kommer ändras nu under veckan, startdesignen blev väldigt slarvig då vi ville ta höstbilder till den mer seriösa designen, så ALLT kommer ändras så får vi se hur det blir! :)

Reflextider!

Reflextider, yes!
Jag har sett så många när jag har varit ute på promenader som har haft reflexer på sig själva och på sin hund, men majoriteten har inte en enda reflex på sig faktiskt - jag är en av dom.

Egentligen vet jag inte varför då det är sjukt dumt, speciellt när man går i skogen när det är mörkt och jakttider, zelma är ju så vit att man kan ta henne för en ljus hare eller liknande, nej det här är dumt av mig!
Det blir att åka in till hööks någongång under veckan och köpa ett reflextäcke, hööks är en otroligt bra affär med bra priser och vad jag har märkt bra kvalité! Andra klagar så mycket på kvalitén men det beror ju också på hur väl man tar hand om plagget, right? ;)
Detta reflextäcke kommer från Hööks och kostar bara 149 kronor! Den täcker hela kroppen och är också lite fodrar med fleece, perfekt för hunden när det börjar bli lite småkyligt! :)
Update: Såg nu att de också har rea på detta reflextäcke och massa mer så det kostar bara 89!
//Celine

Jaktkurs

Hejhej!

Idag så vaknade jag vid 11 och hörde att min hund Salza stog där nere och pep trots att pappa var hemma, sån är Salza.. Sen kom jag på att mamma skulle på jaktkurs med Sessan så dom var inte hemma, men jag skulle ju följa med och fotografera så jag ringde mamma och då fick pappa skjutsa mig dit, det låg vid Gudö ute i skogen.

Dom körde närsök, apportering och sen gick vi till skogen där de skulle skjutas (skott). Fotograferade och det gick bra för mamma och Sessan, ingen stor reaktion alls. Super!
Sen var det dags för att apportera vilt, först skulle de ta en fågel (kråka). Ingen hund var spc intresserad och Sessan gick bara fram och nosade. Sen tog de istället en annan fågel (and) och den tog Sessan så fick lite bilder på det, men tyvärr hann jag inte ställa in kameran så de blev inga fina bilder fotografiskt, men jaja!

Sen skulle de apportera en kanin, hann ställa in inställningarna då så där fick jag fina bilder! först gick Sessan bara fram och nosade med sen så kom kursledaren och busade med Sessan med kaninen för att Sessan skulle apportera, då tog hon den och mamma ropade på Sessan men hon sprang runt där med kaninen och ville inte komma till mamma trots att det är henne som Sessan litar på alltid.
Så då provade jag att ropa när jag stog där med kameran och tror ni inte att Sessan springer till mig med kaninen!? riktigt märkligt haha men jag var lite lekfull med henne så då tyckte Sessan att det vart roligt, så där stog jag med en död kanin i handen och gav en massa beröm till Sessan!

Sen körde mamma och Sessan närsök, det gick tyvärr inte lika bra. Men jag har sett dom träna förut och dom är duktiga och mamma är duktig med sånt också!


En bild på Sessan från i somras, det röda är en dummy som används vid apportering.

För er som inte vet vad närsök och apportering innebär så kan jag förklara det någon gång om ni vill :)

bilderna kommer senare i nästa inlägg!


Presentation om Celine!

Hejhej alla som ser det här, nu är det dags för en presentation om mig och min lilla hund som gäller! :)
Jag heter Celine Gustafsson, är ganska lik Fanny då jag också bor i Stockholm fast på olika ställen då jag har skilda föräldrar, har hund hos min pappa och reptiler och kaniner hos mamma! Rider då också och går i samma skola som Fanny - Djurgymnasiet första ring inriktning hästhållning och är 16 år :)
Fanny och jag är riktiga fotomänniskor och kan fota vad vi än ser, jag fotar med min Nikon d40 men har lagt den på hyllan lite då jag nu lånar en bättre kamera - Nikon d80. Så den här bloggen kommer troligtvis fyllas med massa härliga bilder då det blir lite roligare att läsa! :)
Nu till vad jag oftast kommer skriva om i bloggen, jo min hund Zelma!

På midsommarafton 2009 föddes en liten Jack Russell vid namn "Little Bloopers Daisy" (som vi kallar Zelma) då kenneln heter just little Bloopers som finns nere vid Göteborg. Hon köptes sedan av kenneln Zoli-dares som finns ute i Värmdö. Efter många händelser som hände med Zelma så kunde inte kennelägaren ha kvar henne under den tiden som en av tikarna var dräktig, så hon skickades till min pappas flickvän under den tiden. Sen så funkade inte Zelma på hennes jobb så vi fick ta hand om henne, det var September förra året och i Juni så sattes hon ut på blocket av kennelägaren, det sa min pappa starkt emot och gick och köpte lilla Zelma, så i Juni tog vi över henne till 100 %!

Just nu så är inte Zelma så aktiv i nått, just för att hon är 2 år och har lite svårt för att lära sig saker, men tanken är att jag ska få följa med Fanny och hennes hundar när dom tränar agility och sen framöver så kommer Zelma också få pröva på det, och det tror jag verkligen att hon kommer göra! :) Så det ser jag verkligen fram emot! Annars älskar vi att gå riktigt långa promenader och försöker göra det minst 1 gång per vecka! :)

Ett riktigt inlägg om Zelmas historia kommer senare, då det är mycket som hänt i hennes lilla liv.
Men nu ska et förberedas inlägg, skaffas kontakter och besökare och få lite blogginspiration!

Presentation om Fanny!

Hejsan! Jag som nu ska blogga här tillsammans med Celine heter Fanny. Jag är 16 år och är född år 1995. Jag bor i ett radhusområde i Stockholm lite utåt landet tillsammans med min familj som består av mamma, pappa och mina 2 hundar. Självklart har jag hundar med tanke på att dethär är en hundblogg ;)
Jag rider även i samma stall som Celine och har där en sköthäst, menmen nu ska vi inte prata om det.
Jag fotograferar även mkt med min canon eos 550d så mycket bilder lär komma upp och jag fotograferar ofta mina hundar så förbered er på feta bildbomber här!


en bild på mig hahhaa, fast har blont hår nu typ.

Nu till presentation om mina hundar jag har nu!

- Sangold Ärtiga Citronsufflé ''Sessan''-

Sessan
är min yngsta hund.Hon är en Golden Retriever.
Hon är 1,5 år och är nu i den perioden då hon är väldigt känslig och annorlunda.
Jag står som ägare på Sessan i pappret och hon är född 26 april 2010.
Sessan kommer från kenneln Sangold och de bor på samma område som oss.
Hon är väldigt fin och vi tror att hon kan komma långt i utställningen.
Hon är matgalen och nog den hungrigaste hunden vi haft.
För tillfället tränar vi mest lydnad för att bygga upp en bra relation, och vi har mycket att jobba på.
Min mamma går även jaktkurs med henne och hon tränar mycket spår!
Sessan ställs ut lite då och då. Hon hoppar även med jätte fin teknik och jag ska även börja lite smått med agility med henne, har tränat litegrann och hon kan endel, och det ska byggas upp!
- Combine Miss Moneypenny ''Salza''-

Salza är min äldsta hund men den mest barnsliga och den mest spralliga hunden vi haft. Hon är en Golden retriever.
Hon är 3 år och älskar att hoppa och jag tränar lite allt möjligt med henne. Lydnad,utställning,agility och freestyle.
Hon är väldigt lättlärd och kan lära sig saker på bara 5 minuter.
Hon kommer från kenneln Combine som ligger i Eskilstuna. Salza är född den 20 januari 2008.

Ända sedan vi fick hem henne har hon varit fäst vid mig och pep bara jag gick utanför dörren.
Nu satsar vi på att tävla lydnad och tävlar nu agility och kom 3:a på våran första agilitytävling som var KM.
Hon tycker att hoppning är väldigt kul och hoppar gärna runt en meter eller mer.
Det är min hund, så det är mest jag som tränar henne och det är sällan kopplet följer med oss ut.

Mamma lägger även spår och tävlar med Salza och satsar på att hon ska bli SVCH som våra andra hundar blivit (svensk viltspårsschampion). Salza ställs även ut i utställning och det har gått helt okej, men hon är inte riktigt gjord som en utställningshund, då hon tyvärr har väldigt hög svansföring.
Salza är den hund jag älskar mest och henne kommer jag nog mest skriva om då jag tränar väldigt mkt med henne!
Hon går i klassen large på agility, men hon är väldigt liten för att vara golden! hon väger inte så mycket heller. Jag har henne som knähund haha ;)

RSS 2.0