Filmtips! Eight Below

Har ni sett denna film? Den är så sjukt bra tycker jag och har sett den två gånger, tittade klart på den i morse och satt och grät till den jättemycket, känslig som jag är! Tycker filmen är värd 5 av 5 faktiskt! En riktigt bra film som väcker många känslor, känslor som folm som har hund verkligen kan känna igen sig i! :) Se den nu!

Filmens handling: Filmen handlar om en man som heter Jerry Shepard som jobbar vid Antarktis i - 30 grader. Där jobbar han som guide till forskare och har sitt hundspann som hjälper till att ta dom fram i det hårda kllimatet. När han en dag ger sig ut med en doktor som vill ge leta efter en rymdsten vid en av de farligaste områderna så är hundspannet deras enda hjälp att ta sig fram.
När de är ute kommer en stor storm som gör att hemvägen blir svår, dom kan inte se något, doktorn bryter benet och Jerry får svåra köldskador som riskerar amputering av fingrarna, han ber då hundarna om hjälp att ta dom hem och dom gör det. När dom kommer hem behöver dom genast evakuera och åka till sjukhuset, alla åker men hundarna får inte plats och lämnas  kvar.
Det fins ingen chans att åka tillbaka och hämta dom och hundarna lever där i nästan 200 dagar själva och får lära sig hur dom ska hitta mat, klara den svåra kylan och överleva hoten i omgivningen medans Jerry försöker att hitta hjälp tillbaka till Antarktis för att hämta hem sina trogna hundar.
Det är en sorglig historia om överlevnad och människans band till hundar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0