Vart vill jag komma?

Jag är inte den typ  av person som försöker gå efter hur andra gör (sålänge jag verkligen inte tycker att personen har ett sunt tänkande eller vet vad man håller på med). Jag vill skapa något eget och inte bara se att allt är perfekt. Det har jag däremot gjort hela mitt liv, velat att allt ska vara helt perfekt och att mina hundar inte ska visa någonting negativt (vem vill det egentligen?) men jag känner att jag vill utveckla saker nu, jag vill förändra saker i världen och göra något unikt. Jag vill jobba med problemhundar, förr eller senare vill jag det.
Nu blir det massor med tävlingar med en av mina hundar, för mig, och det ska jag också verkligen satsa på nu.
Sure, jag har ställt ut sen jag var typ 7 år och alltid tränat hundar, men nu vill jag göra något större av det.
Tävla agility och komma upp i HÖGA klasser, tävla lydnad och komma långt i det, tävla alla typer av sporter och sedan skaffa en till hund, det är mina planer.
Usch, jag vill inte vara 16 år, vill vara yngre. Jag känner mig typ gammal :s Känns som att man inte kommer hinna göra det man vill göra hela livet..

toppenleder

Bra leder var det här! :)

Jag och Epsilon

Epsilon är en jättefin Rottweiler som ägs av våran familj kompisar, så gosig och så snäll Rottweiler får man leta efter! Ett gott exempel som visar att rasen inte behöver vara så tuff som alla säger att den är! :)

Hissar:

Den här jackan från Myone.se är så otroligt gullig tycker jag, skulle lätte vela köpa den fast färgen passar inte till Zelma så bra. Kostar 199 :-Valpbilder på Lemon

Sötnosen!

Svar på kommentarKul att du hörde av dig! Det är ju aldrig kul att ha problem med sina djur, särskilt såna som man inte får hjälp med.
För det första så ska du verkligen gå till en annan veterinär! Tror att mycket kommer lösa sig när flera veterinärer får komma med olika lösningar och åsikter om vad det kan vara. Det kommer nog lösa det!
Vet att man kan använda salva som kortisonsalva men annars låter det du har fått är bra och att det ska hjälpa.
Min Russell har ganska mycket päls på fötterna också, om din hunds tassar också har mycket päls så är det nog bra att klippa det så att huden får andas ordentligt, sen att tvätta dynor/mattor/filtar och dammsuga så ofta du kan medans hundens svamp inte försvinner, då svamp sprider sig på olika material lätt.
Skor låter bra tycker jag! Det är ju inte naturligt men din hund kommer vänja sig, min hund gillar inte att ha sele på promenader men vänjer sig ganska så snabbt vid det :) Tänk bara på att det kanske inte är så bra att köpa ett par tjocka skor utan tunna då värme bildas och svamp växer i värme!
Det sista rådet jag har är att vara noga med att torka av tassarna noga, efter dusch eller utevistelse så ska den inte hoppa upp i soffan eller ligga på filtar om tassarna är väldigt blöta då värme+fukt=svamp, samma som att vi inte ska ligga i soffan/sängen med blött hår för att svamp bildas då.
Försök också göra att han inte slickar så mycket på tasarna, kanske skaffa en tratt att ha runt halsen från veterinären?
Hoppas verkligen att det löser sig snabbt för din hund, svamp är aldrig kul! :)
Mycket bilder

Har tittat efter hundrelaterade bilder på min vardagsblogg som jag kan blogga med, dom är från min data som kraschade så det är kul! :)
Så ska fixa lite bildinlägg nu! :)

Lättgjort täcke?

Bara jag som känner att jag skulle kunna göra ett sånthär täcke själv? De är bara o ta en filt och så köper man täckesgjord, inte för att jag är bra på att tillverka saker, men det var ju enkelt gjort ;) menar inget negativt med det, det tjänar man ju på om man kan göra sånnadär täcken själv, haha.
Lätt att sätta på också. Men skulle själv inte kunna ha det på mina hundar. Åker åt sidorna och skitigt blir det direkt. ;)

20 frågor om Salza

1 Vilken pälsvård behöver din hund? Fäller den mycket?: hon fäller alltid men har perioder då hon fäller mer, pälsvård behövs ofta, speciellt vid utställning. 
2 Vilka aktiviteter gillar din hund?: agility är favoriten! även freestyle och lydnad
3 Hur är din hunds hälsa?: bra, men skulle önska att hon gick ner något (drar ner på maten just nu)
4 Vaktar din hund dig eller saker?: nej hon är hur snäll som helst! hon är så snäll att hon försöker livrädda när man badar men det blir mest att man blir dränkt xd
5 Hur är din hund att träna med?: riktigt rolig! ibland ofokuserad om man inte är rolig med henne men pigg och glad är hon alltid!

6 Hur är din hund mot människor?:
hon älskar människor, mest mig haha.. hon är kelig och busig och vill ha all uppmärksamhet :) men hon gillar inte att mysa förlänge
7 Hur är din hund mot andra hundar?: hon leker knappt med hundar, bara med sessan. hon drar sig ofta undan med hundar och går sin egna väg. om jag leker med sessan så drar salza i sessan för att salza vill att jag ska busa med henne istället ;)
8 Vad tycker din hund om skötsel?: inga problem,, endast lite när vi klipper klorna och hon är känslig med sina tassar men hon är snäll!
9 Är din hund kelig?: kan inte säga att hon lägger huvudet i knät på en men hon älskar närhet, ja! 

10 Håller din hund sig nära dig när ni är ute och har ni bra inkallning?:
det är det bästa med salza tror jag! har i stort sätt alltid henne lös och hon är lydig som en hund tänkte jag säga.. men hon är så duktig så!
11 Skäller din hund mycket?: nej, bara om någon är hemma och någon kommer hem innanför dörren, o så skäller hon på kommando och ibland när hon blir så glad när hon inte vet vad hon ska göra. (agility o freestyle)

12 Är din hund rädd för något; i så fall vad?: nej men hon är lite känslig,, men vippbrädan på agilitybanan håller hon sig helst undan
13 Vilka fem ord skulle du använda för att beskriva din hund?: snabblärd, lydig, människokär, litenväxt och kunnig.

14 Tycker du att din ras verkar ha några särdrag jämfört med andra raser?: nej, men salza är inte som en golden, helt speciell.
15 Vad var lättast att lära din hund och vad var svårast (som ni kanske inte har lyckats med än)?: allting är lätt att lära henne, lärde henne att spela död på 10 minuter liksom,, men svårast får väl bli i agilityn, slalom.
16 Var rasen som du trodde innan du skaffade den?: haha, har haft golden hela mitt liv, men salza är inte som en golden vi haft så där blev jag lite paff ;) 

17 Hur länge kan din hund vara ensam?:
om hon är ensam hemma i huset så är det inga problem,, men om man t.ex. har henne i bur ute och så går man iväg så blir hon galen efter 1 minut..
18 Har din hund mycket jaktinstinkt?: inte alls, bryr sig inte ens om katter.
19 Vilka egenskaper tycker du att en ägare till din ras bör besitta?: kärleksfull, vänlig, inte rädd för att få mycket hår på kläderna..
20 Kommer nästa hund bli av samma ras?: ja har ju haft 5 st så.. mammas favorit är också golden, annars blir det en sheltie men tror det blir Golden!

Hissar:

Halsband Rock Eco från Myone.se för 360 :-
Tycker detta är grymt snyggt, fin färg, ser tåligt ut och så är brickan fint på det, i like it!Svara på frågor om kopplet

Här kommer några frågor till er läsare som ni får svara på om flexikoppel (ovan)!

1. använder du flexikoppel?
2. varför/varför inte?
3. vad gillar du med flexi?
4. vad gillar du mindre med flexi?
Jag själv har 3 flexikoppel hemma. Använder aldrig de, men om man är ute med en hund i taget så kan det vara skönt om man bara ska ta en liten kisspromenad och inte vill ha hunden lös.
När jag använder det så har jag aldrig hängande lina, utan jag samlar in det hela tiden så att jag har kontakt med hunden. Och kommer det en hund så spärrar jag och har så kort koppel det går, så hunden håller sig intill mig.
Men använder det somsagt nästan aldrig faktiskt.

Ninja & Lemon

Min mammas kompis har två jättefina hundar som heter Ninja och Lemon, de är av rasen Alaskan Malamute.
Ninja är den äldre och Lemon den yngre. Jag gillar Ninja mest och har varit hundvakt åt Ninja ett antal gånger, hon är så himla snäll och väldigt lugn! Hon är en riktigt smygare och man fåt alltid en hjärtattack när hon helt plötsligt står vid en haha! Hennes favoritsyssla här hos mamma är att direkt gå upp till mitt rum, sätta sig framför min skäldpaddsbur och hon kan sitta där i flera timmar :) Verkligen en hund som är guld värd som jag saknar och önskar att jag träffade mer.

Frågor om Salza

Vad heter din hund? Salza
Vad har du för ras? Golden Retriever
Vilken kennel kommer din hund ifrån? Combine
Har hunden en bra stamtavla? Ja
Hur lång tid tog det innan han/hon blev rumsren? normaltid för en valp,, några veckor/månader
Skäller din hund på andra hundar? Nej
Tigger din hund vid bordet? Nej
Kan han/hon sitt, ligg, vänta, stanna, loss, hopp osv? ja, mkt mer oxå
Ska du ha en hund senare i ditt liv också? såklart
Kan din hund gå lös utan koppel? ett starkt ja
Gillar din hund att hämta pinnar/bollar? nej, bara kottar
Kan din hund simma? ja, snabb är hon
Hur ofta är du ute och går med din hund? dagligen
Har din hund haft en sjukdom nån gång? ja hon har varit sjuk o nära att dö
Är din hund aggressiv mot andra hundar? nej!
Har du strypkopppel på din hund? ja ibland
Har du någon gång köpt kläder till din hund? täcken
Vilken är din favorit hundras? golden eftersom jag alltid haft de, en golden ska va som salza tkr jag..
Hur många hundar har du haft? 5, varav att jag står som ägare på sessan
Är du nöjd med din hund? ja hon är helt AMAZING
Är din hund van med andra djur, tex katt? jaa, marsvin o sånt oxå
Älskar du din hund? hur mkt som helst <3


Mönstrade koppel

Om jag var tvungen att välja någon av dessa så väljer jag det röda 3:dje från höger.
Om jag var tvungen att välja någon av dessa så väljer jag (förutom de svarta) det prickiga till vänster
Vad tycker ni om mönstrade koppel?
Jag själv skulle inte köpa det, kanske gulligt på en liten minihund, men blir det för mycket mönster så är det inte alls snyggt på någon hund.. Men mönstrade på stora hundar föredrar inte jag iallafall (förlåt om ni har det, menar inte att allt är fult..)

Frågor om Sessan

Vad heter din hund? Sessan
Vad har du för ras? Golden Retriever
Vilken kennel kommer din hund ifrån? Sangold
Har hunden en bra stamtavla? Ja
Hur lång tid tog det innan han/hon blev rumsren? några månader/veckor typ..
Skäller din hund på andra hundar? ibland, piper mest
Tigger din hund vid bordet? Nej
Kan han/hon sitt, ligg, vänta, stanna, loss, hopp osv?ja
Ska du ha en hund senare i ditt liv också? såklart
Kan din hund gå lös utan koppel? ja
Gillar din hund att hämta pinnar/bollar? jaa verkligen
Kan din hund simma? ja, snabb är hon
Hur ofta är du ute och går med din hund? dagligen
Har din hund haft en sjukdom nån gång? nej
Är din hund aggressiv mot andra hundar? nej!
Har du strypkopppel på din hund? ja ibland
Har du någon gång köpt kläder till din hund? täcken
Vilken är din favorit hundras? golden eftersom jag alltid haft de
Hur många hundar har du haft? 5, varav att jag står som ägare på sessan
Är du nöjd med din hund? ja hon är jätte fin! men tyvärr måste hennes självförtroende stärkas
Är din hund van med andra djur, tex katt? jadå men hon kan ju alltid springa efter en katt..
Älskar du din hund? klart jag gör <3
Träningar & tävlingar

Nu har mamma snackat med en hundtränare som jag ska träna lydnad för! känner att jag behöver det nu, har gjort det tidigare men nu behövs det extra, vet ni varför? För snart ska jag och Salza starta lydnad!!
Första tävlingen för iår blir 25 mars då det är agilitytävling, och i april blir det lydnadstävling.
Startar förhoppningsvis ungefär 16 lydnadstävlingar och agilitytävlingar!! Flera gånger i månaden alltså, fram till i juli förutom ett break i juni då det inte var några tävlingar i stockholm alls.
Vet ni hur taggad jag är? ;)

Hissar:

Jag måste hissa sånnahär skyltar. Jag tycker alltid att det är bra att folk vet att det finns en hund i huset eller kanske en lösspringande hund innanför grinden. Så att man vet hur man ska hantera det, respektera hunden, hantera hunden och att det finns en där ifall man ska vara noga med att stänga dörren/grinden och för att det faktiskt finns folk som är hundrädda. Och tänk på att det oftast inte spelar någon roll med skillnaden av storleken på hunden, man ska alltid hjälpa de som är rädda så mycket man kan!
Tänk på att folk som också inte är vana kan vara oerfarna på hur dom ska göra med en ny hund de inte träffat förut, och vid fel hantering så kan hunden bli rädd och inte vet hur den ska hantera en ny person så kanske de bits.
Det är alltså alltid bra att folk vet om att det finns en hund i närheten! :)

min bästa

´
Jag saknar min älskling <3

Ursäkta

Ursäkta för min dåliga uppdatering sen i lördags, nu har det varit dom sista dagarna på lovet och imorrn börjar skolan så jag har inte velat sitta vid datan så mycket utan bara varit med familj, vänner och varit i stallet :)
Men nu blir uppdateringen bra igen! :)

Bilder från långpromenaden del 2

Haha åh min lilla skrutt vad söt hon är <3

Skriva här?

Tycker ni att jag ska börja blogga här nu? (vet att bloggen är om mig och celine) men jag skriver ju aldrig, jag bloggar i vanliga fall med minst 5 inlägg per dag om jag är aktiv, men vet inte om jag ska blogga här eller inte?

Ska anmäla till massor av tävlingar nu och utbilda mig till hundinstruktör samt ge ut fakta och svara på hundfrågor, så ska jag dela med mig här? :)
Bilder från långpromenaden del 1


galen hund?

Mamma köpte en sådan här leksak tilll Zelma häromdan, fast i lite mera tyg och andra färger.
Såhär såg den ut efter 20 minuter..

mitt hjärta

Igår blev det en till långpromenad med Zelma och pojkvännen, riktigt härligt var det och Zelma fick springa runt på ängarna och många bilder togs! Dom kommer upp senare idag men först måste jag åka till stallet! :)

2 bilder

Här är 2 bilder på zelma från långpromenaden, va lång svansen såg ut!

Bilder från långpromenaden del 3


Bilder från långpromenaden del 2

Denna delen blev lite liten, men det var bara för att ja itne tyckte att den här delen hörde ihop med dom andra :)

Bilder från långpromenaden del 1


Bloglovinbyte!

Vill ni göra bloglovinbyte? Kommentera här att ni har lagt till oss så lägger vi till er så fort vi har sett kommentaren! :)

2 bilder från promenaden

I morse var det så fint väder ute så att jag skynda upp för att ta en långpromenad med skruttisen, försökte blogga från mobilen med blogg.se appen funkar inte för mig.
Här är iallafall 2 härliga bilder från promenaden som är tagen med mobilen, vi skulle egentligen gått till stora fälten men sen kom jag på att det skulle vara mysigt att gå till sjön när solen låg på så. Så vi gick dit och Zelma sprang runt på klipporna och hade det kul medans jag satt där och solade. Satt där i 30 minuter och det var så mysigt, uppskattat av både mig och hunden!
Samanlagt var vi ute i ca 1 och en halv imme och Zelma har legat och sovit sen vi kom hem klockan 12 :)

Hundtest - snodde från Celine

Vilken/vilka raser är dina hundar?

Golden Retriever

Vad kallas dom?
Salza & Sessan

Beskriv d
ina hundar med tre ord.

Sessan - barnslig, snygg & lekfull
Salza - lättlärd, söt & unik

Tränar du något med dina hundar?
Lydnad, agility & freestyle (samt ställer ut och lägger spår ibland)

Tävlar du med dom?
ja :)

Skriv några kommandon dina hundar kan.

Salza: sitt, ligg, stå, backa, rulla, runt, pang, vackert, tass, hopp, genom, slalom, dansa, skall, cirkulera, sök, apport, varsågod, stanna, loss, tack, hit, gå och lägg dig, osv (orkar inte tänka ut allt) 
 

Vilka bra egenskaper har dina hundar?

Sessan - kan komma långt i utställning med tanke på hennes exteriör 
salza - kan komma riktigt långt i agility med mig. Hon lär sig snabbt, hoppar högt och är snabb & smidig
 

Vilka mindre bra egenskaper har dina hundar?
Sessan - osäker av sig, för barnslig i utställningsringen
Salza - för fet (hehehe)

Hur ofta får dina hundar vara lösa?
Salza - släpper henne på nästan alla promenader
Sessan - Varje dag, inte alltid i skogen då hon jagar vilt

Har dina hundar åkt buss/tåg/flyg?
buss, tvärbana, tåg (och taxi) 
 

Jagar dina hundar om dom får syn på ett vilt djur?
ja det gör dom verkligen. Salza är inte så intresserad men sessan är gjord för att jaga

Vilka raser skulle du vilja ha om du gick efter BARA utseende, om alla raser hade ett temperament som passar dig?
Shetland Sheepdog!

Vilken/vilka typ/er av hund är mindre tilltalande, enligt dig?
Pudel, chihuahua, bulldog, mastiff, småhundar

Nämn högst fem raser du hade velat ha "om inte"...
Schäfer - Om de inte hade så fel exteriör (vill inte ha schäfer men tog upp detta ändå)

Nämn fem raser du inte vill ha p.g.a. deras utseende.

Mops
Bulldog
Pudel
Cavalier king charles spaniel
engelsk springer spaniel

Nämn fem raser du inte vill ha p.g.a. deras temperament.

jackrussel
chihuahua
mastiff
andra småhundar
 

Vilken ras tror du blir din nästa hund och varför?

Om jag inte tar en Golden så Shetland Sheepdog, för det är min drömhund egentligen

Vilken ras skulle du skaffa om du ville ha en...
Liten lydnadshund?
Shetland Sheepdog

Större lydnadshund?
Golden Retriever (har)

Liten brukshund (t.ex. till sök, räddningsarbete m.m.)?
Beror på

Större brukshund (t.ex. till sök, räddningsarbete m.m.)?
Schäfer, Golden Retriever

Liten sällskapshund?
shetland sheepdog

Större sällskapshund?
Golden Retriever, Labrador

Råtthund?
Dansk-svensk Gårdshund

Apporterande fågelhund?

Labrador, Golden Retriever

 

Draghund?
Alaskan malamute

Lure coursing-hund?
Greyhound

Vaktande gårdshund?
Rottwieller

Vallhund?
Border Collie

Skriv tio raser du skulle kunna tänka dig att skaffa någon gång i framtiden.
1. Golden Retriever (har)
2. Shetland Sheepdog
3. Border Collie
4. Labrador Retriever
5. Tollare
6. schäfer
7. -

8. -
9. -
10. -

Skriv tio raser du skulle vilja veta mer om eller lära känna.
Vill ha en Shetland Sheepdog, har inte haft.


Klippt klor

Har precis klippt klorna på Zelma, hon var så duktig så! Jag har inte klippt klorna på henne förut men har gjort det på kaninerna många gånger så jag var lite nervös.
Ville inte klippa för långt men såklart var det de jag gjorde! :/
Och på en bakklo då som är svårare att komma åt, stackars Zelma skötte det iallafall bra men tror att hon inte kommer vara med mig resten av dagen för att visa att ja aldrig ska göra om det haha ;)

Filmtips! Eight Below

Har ni sett denna film? Den är så sjukt bra tycker jag och har sett den två gånger, tittade klart på den i morse och satt och grät till den jättemycket, känslig som jag är! Tycker filmen är värd 5 av 5 faktiskt! En riktigt bra film som väcker många känslor, känslor som folm som har hund verkligen kan känna igen sig i! :) Se den nu!

Filmens handling: Filmen handlar om en man som heter Jerry Shepard som jobbar vid Antarktis i - 30 grader. Där jobbar han som guide till forskare och har sitt hundspann som hjälper till att ta dom fram i det hårda kllimatet. När han en dag ger sig ut med en doktor som vill ge leta efter en rymdsten vid en av de farligaste områderna så är hundspannet deras enda hjälp att ta sig fram.
När de är ute kommer en stor storm som gör att hemvägen blir svår, dom kan inte se något, doktorn bryter benet och Jerry får svåra köldskador som riskerar amputering av fingrarna, han ber då hundarna om hjälp att ta dom hem och dom gör det. När dom kommer hem behöver dom genast evakuera och åka till sjukhuset, alla åker men hundarna får inte plats och lämnas  kvar.
Det fins ingen chans att åka tillbaka och hämta dom och hundarna lever där i nästan 200 dagar själva och får lära sig hur dom ska hitta mat, klara den svåra kylan och överleva hoten i omgivningen medans Jerry försöker att hitta hjälp tillbaka till Antarktis för att hämta hem sina trogna hundar.
Det är en sorglig historia om överlevnad och människans band till hundar.

En saknad vän

En av Zelmas kompisar Nero har hon inte träffat på flera veckor! Hans familj har varit bortrest och han på hundpensionat då. Zelma saknar han så och vill ha tillbaka sin roliga lekkompis och springa i skogen med han! :)
En presentation om Nero kommer förmodligen snart, men först skulle jag vilja fota han lite mer :)

Både matte och hund är trötta

Nu blir det att pallra sig upp, klippa klorna på hunden och sen titta på film eller hitta på något annat! Har suttit i mer än 1 timme och svarat på era kommentarer, tack alla ni som kommenterat inläggen! :) Det gör att man blir så glad ibland, också kul att jag kan prata häst med vissa av er! :)
Godnatt och ha en bra kväll! :)
2 bilder på en Zelma som är beredd på att lägga sig, ser ni tungan? ^_^ så söt!

Oansvariga hundägare

Vi har aldrig haft Zelma på hunddagis, det är dyrt och vi har haft andra möjligheter. Självklart skulle vi sätta henne på ett hunddagis om det var nödvändigt. Jag skulle dock inte vela göra det då Zelma har varit utsatt för mycket av hundar och människor i sitt liv, därför ser jag inget bra i att sätta henne i ett hunddagis med ett 20 tal nya hundar och massa människor hon aldrig träffat, hr också hört från olika ställen hur dom hanterar hundarna och det var ju inte världens roligaste att höra så att säga.

Zelma har då fått vara på pappas jobb under måååånga månader, hon trivdes där, fick människokontakt och var aldrig ensam, gick på  många promenader osv. Dom på pappas jobb gillade henne och hon lärde sig att vara med andra människor och fick bättre självförtroende.

Det var en annan på pappas jobb som också hade sin hund där, han tog tydligen inte så mycket ansvar och lät sin hund springa runt lite hur som helst i korridorerna och kissa och bajsa lite här och var. Chefen ville då inte ha några hundar på pappas jobb även fast Zelma aldrig skött sig dåligt.

Där ser man hur man påverkas av någon annans dåliga handlande.

Zelma har därför fått vara hemma nu under ca 3 månader på dagarna? Det funkar bra då min storebror ofta är hemma på dagarna och min syster inte jobbar alla dagar i veckan. Men pappas jobb var nog bättre då hon tränades konstant med att träffa nya människor och fick vara hemmifrån.

Med det här inlägget vill jag få sagt att man ska hålla reda på sina hundar för hundens och människorna i omgivningens bästa.
Pappa och Zelma

glad man blir

Besökarrekord igår också, halleluhja! Ni är grymma och ska hitta på jättemycket roligt att skriva om idag! :) Men första måste jag ta mig hem, packa och åka upp till mamma dit hunden flyttat nu :)
Ett inlägg som kommer upp idag är nog "Oansvariga hundägare" (y)

Hundtest

Vilken/vilka raser är dina hundar?

Jach Russell

Vad kallas dom?
Zelma/korven/zelm/busen

Beskriv dina hundar med tre ord.

Zelma - Separationsångest, lekfull, mysig.


Tränar du något med dina hundar?
Mest lydnad, grunder och lite agility

Tävlar du med dom?
nej :)

Skriv några kommandon dina hundar kan.

Zelma - Sitt, knappt ligg, tass, stanna, kom.

 

Vilka bra egenskaper har dina hundar?

Zelma - Personlig, litar inte på alla, speciell, trogen, mysig men samtigt lekfull, förstående.

 

Vilka mindre bra egenskaper har dina hundar?
Zelma - Dåligt självförtroende, skäller,  lyssnar inte alltid.

Hur ofta får dina hundar vara lösa?
Hon får springa lös i perken varje dag.

Har dina hundar åkt buss/tåg/flyg?
Buss, tåg, tvär, pendel också tror jag. sköter det super!

 

Jagar dina hundar om dom får syn på ett vilt djur?
Zelma jagar efter det mesta hon ser, inte efer katter eller andra djur.

Vilka raser skulle du vilja ha om du gick efter BARA utseende, om alla raser hade ett temperament som passar dig?
schäfer, american akita, grand danois, alaskan malamute, saluki, belgisk vallhund, Berner senner och säkert massa mer..

Vilken/vilka typ/er av hund är mindre tilltalande, enligt dig?
pudel, papillon, chihuahua, de flesta småhundar.


Nämn högst fem raser du hade velat ha "om inte"...
Schäfer - Om de inte hade en sån fel exteriör (vill dock ha en med ärlig exteriör.)

Mops - oetiskt.

Fralla - samma som ovan.

Beagle - Jaktinstinkt


Nämn fem raser du inte vill ha p.g.a. deras utseende.

Chinese Crested

chihuahua

yorkshire terrier

puli

Nämn fem raser du inte vill ha p.g.a. deras temperament.

Dom flesta Jack Russells

Dom flesta småhundarna

chihuahua

 

Vilken ras tror du blir din nästa hund och varför?

Schäfer , jättefin, ärlig, sammarbetsvillig.


Vilken ras skulle du skaffa om du ville ha en...
Liten lydnadshund?
Dansk svesk gårdshund

Större lydnadshund?
Collie, Belgisk vallhund

Liten brukshund (t.ex. till sök, räddningsarbete m.m.)?
Jack Russell - orädda, intelligenta, målmedvetna

Större brukshund (t.ex. till sök, räddningsarbete m.m.)?
Schäfer - Målmedvetna, vill göra sin herre löjda.

Liten sällskapshund?
Jack russell

Större sällskapshund?
Berner sennenhund

Råtthund?
Dansk-svensk Gårdshund

Apporterande fågelhund?

Labrador

 

Draghund?
American Akita, Alaskan malamute

Lure coursing-hund?
Greyhound

Vaktande gårdshund?
Rottwieller

Vallhund?
Border collie

Skriv tio raser du skulle kunna tänka dig att skaffa någon gång i framtiden.
1. Aussie
2. BC
3. belgisk vallhund
4. Bbobberman
5. Tjack russell
6. grand danois

7. tollare

8. american akita
9. schäfer
10. Weimaraner

Skriv tio raser du skulle vilja veta mer om eller lära känna.
----

 

Vill dock att ni ska förstå att man ALLTID ska utgå från hundens individ och inte rasen.

 


lång dag idag

Är hemma efter en heldag ute med en kompis, vi har käkat, glott runt i lite affärer och varit inne på hööks i 2 timmar, blev inget till Zelma utan bara till häst idag! :) Plus ett par mjukisbyxor till mig.
Nu har jag 4 kommentarssidor att gå igen och svara på, haha det är svårt att hålla bloggen så uppdaterad och vid liv, men det är värt det när ni kommenterar inläggen! :)

STOR FET DISS!

Denna hundjacka kommer från Myone.se och kostar 179 kronor.
Ärligt talat så skulle jag inte ens se att det var en hundjacka om det inte stod det i beskrivningen. Så grymt ful att jag helst skulle spy på det, så fult är det.

Zelma och Dublin


Grymt! :)

113 unika och 221 sidovisningar, man blir glad när man ser hur det skiljer sig från dom andra dagarna haha! ;)
Tack alla som önskat oss ett gott nytt år! :)

Just nu:

Sitter jag och familjen + pappas fästmö och min pojkvän i en biosalong och tittar på Stig Helmer story! Sover sedan hos pojkvännen. Imorgon blir det Hööks med bästa Amanda, hoppas att jag hittar ett fint hundtäcke till Zelma annars hade ja tänkt mig ett par röda ridbyxor faktiskt! :)
Har fixat lite tidsinställda tills idag och ska fixa för imorgon också! :)

Hissar:

Det här halsbandet från Myone.se kostar bara 45 kronor och jag tycker att det är väldigt gulligt! :) Den har en fin blå ton som passar på småhundar eller stora mörka hundar, tycker inte att det passar lika bra på ljusare hundar då jag gillar att ha lite mera kontrast.
Blinget är fint och blir inte heller för mycket! :)

Köptips:

Dessa serveter kommer som skoskrapan också från Bolagret!
Riktigt gulligt för den som samlar hundsaker! ;)

Från liten till stor :)

Dataskärm vs verkligheten, lika söt som då (fast på bilden i verkligheten ser hon iförsig ut som en robot och den riktiga Zelmacharmen kommer inte riktigt fram ;))

Gårdagen med hundarna

Igår så var det ju nyår, jag och mamma gick ut med Salza, Sessan och Molle på en långpromenad i ungefär 1,5 timme. gick i hagarna och hundarna fick springa av sig (Molle hade linan). Var skit trött efter det, typ lunkade skit sakta hem medans mamma tjatade om att jag skulle gå fortare, hahah.

Sen kl 6 på kvällen så gick jag och la mig en stund för jag var skit trött, sedan kom mormor (vi firade hemma med familjen och mormor, ganska lugnt).
Salza gick fram och tillbaka hela tiden inne och de skjöts ganska mycket smällare då, hon var lite orolig faktiskt... hon som inte har varit det, men hon var inte rädd om man säger så.

Pappa och jag gick iallafall ut med hundarna och då var det lugnt, inte en massa smällare.
Gick även ut med mamma med hundarna igen runt halv 10, då var det endel som smällde men hundarna reagerade iallafall inte, det var skönt. Var lite rädd att Sessan skulle göra det efter det härromdagen då hon hoppade åt alla håll (fast då var fyrverkerierna jätte nära).

Vid 12-slaget stod jag ute och fotograferade massor (hann inte ens umgås med familjen för jag var så inne i fotandet, hehehe).


Salza var lite rädd, min lilla plutt. Men inte så mycket. Runt 01.00 tog jag ut Salza i koppel och det smälldes endel så hon ville mest hem, men jag satt där med henne och busade utomhus, så allt slutade superbra <3


2012 ska bli BÄST!Dissar:

Dom här bäddarna från Myone var grymt risiga och hade en tråkig färg, särskillt den blå. Tråkiga och fula.
Om ni är intresserade så finns dom för 249 kronor iallafall!

bilderna

Om ni är intresserade av bilderna jag tog häromdan så finns de några på www.celinegustafsson.blogg.se.
RSS 2.0