Svar på kommentarKul att du hörde av dig! Det är ju aldrig kul att ha problem med sina djur, särskilt såna som man inte får hjälp med.
För det första så ska du verkligen gå till en annan veterinär! Tror att mycket kommer lösa sig när flera veterinärer får komma med olika lösningar och åsikter om vad det kan vara. Det kommer nog lösa det!
Vet att man kan använda salva som kortisonsalva men annars låter det du har fått är bra och att det ska hjälpa.
Min Russell har ganska mycket päls på fötterna också, om din hunds tassar också har mycket päls så är det nog bra att klippa det så att huden får andas ordentligt, sen att tvätta dynor/mattor/filtar och dammsuga så ofta du kan medans hundens svamp inte försvinner, då svamp sprider sig på olika material lätt.
Skor låter bra tycker jag! Det är ju inte naturligt men din hund kommer vänja sig, min hund gillar inte att ha sele på promenader men vänjer sig ganska så snabbt vid det :) Tänk bara på att det kanske inte är så bra att köpa ett par tjocka skor utan tunna då värme bildas och svamp växer i värme!
Det sista rådet jag har är att vara noga med att torka av tassarna noga, efter dusch eller utevistelse så ska den inte hoppa upp i soffan eller ligga på filtar om tassarna är väldigt blöta då värme+fukt=svamp, samma som att vi inte ska ligga i soffan/sängen med blött hår för att svamp bildas då.
Försök också göra att han inte slickar så mycket på tasarna, kanske skaffa en tratt att ha runt halsen från veterinären?
Hoppas verkligen att det löser sig snabbt för din hund, svamp är aldrig kul! :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0