20 frågor om Salza

1 Vilken pälsvård behöver din hund? Fäller den mycket?: hon fäller alltid men har perioder då hon fäller mer, pälsvård behövs ofta, speciellt vid utställning. 
2 Vilka aktiviteter gillar din hund?: agility är favoriten! även freestyle och lydnad
3 Hur är din hunds hälsa?: bra, men skulle önska att hon gick ner något (drar ner på maten just nu)
4 Vaktar din hund dig eller saker?: nej hon är hur snäll som helst! hon är så snäll att hon försöker livrädda när man badar men det blir mest att man blir dränkt xd
5 Hur är din hund att träna med?: riktigt rolig! ibland ofokuserad om man inte är rolig med henne men pigg och glad är hon alltid!

6 Hur är din hund mot människor?:
hon älskar människor, mest mig haha.. hon är kelig och busig och vill ha all uppmärksamhet :) men hon gillar inte att mysa förlänge
7 Hur är din hund mot andra hundar?: hon leker knappt med hundar, bara med sessan. hon drar sig ofta undan med hundar och går sin egna väg. om jag leker med sessan så drar salza i sessan för att salza vill att jag ska busa med henne istället ;)
8 Vad tycker din hund om skötsel?: inga problem,, endast lite när vi klipper klorna och hon är känslig med sina tassar men hon är snäll!
9 Är din hund kelig?: kan inte säga att hon lägger huvudet i knät på en men hon älskar närhet, ja! 

10 Håller din hund sig nära dig när ni är ute och har ni bra inkallning?:
det är det bästa med salza tror jag! har i stort sätt alltid henne lös och hon är lydig som en hund tänkte jag säga.. men hon är så duktig så!
11 Skäller din hund mycket?: nej, bara om någon är hemma och någon kommer hem innanför dörren, o så skäller hon på kommando och ibland när hon blir så glad när hon inte vet vad hon ska göra. (agility o freestyle)

12 Är din hund rädd för något; i så fall vad?: nej men hon är lite känslig,, men vippbrädan på agilitybanan håller hon sig helst undan
13 Vilka fem ord skulle du använda för att beskriva din hund?: snabblärd, lydig, människokär, litenväxt och kunnig.

14 Tycker du att din ras verkar ha några särdrag jämfört med andra raser?: nej, men salza är inte som en golden, helt speciell.
15 Vad var lättast att lära din hund och vad var svårast (som ni kanske inte har lyckats med än)?: allting är lätt att lära henne, lärde henne att spela död på 10 minuter liksom,, men svårast får väl bli i agilityn, slalom.
16 Var rasen som du trodde innan du skaffade den?: haha, har haft golden hela mitt liv, men salza är inte som en golden vi haft så där blev jag lite paff ;) 

17 Hur länge kan din hund vara ensam?:
om hon är ensam hemma i huset så är det inga problem,, men om man t.ex. har henne i bur ute och så går man iväg så blir hon galen efter 1 minut..
18 Har din hund mycket jaktinstinkt?: inte alls, bryr sig inte ens om katter.
19 Vilka egenskaper tycker du att en ägare till din ras bör besitta?: kärleksfull, vänlig, inte rädd för att få mycket hår på kläderna..
20 Kommer nästa hund bli av samma ras?: ja har ju haft 5 st så.. mammas favorit är också golden, annars blir det en sheltie men tror det blir Golden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0